Vesti
Saopštenja

SLS odbacuje tvrdnje o izbornoj prevari

Samostalna liberalna stranka (SLS) odbacila je tvrdnje Srpske liste da je učestvovala u izbornoj prevari. Oni su naveli da SLS nema nijednog posmatrača u Centru za brojanje glasova, te ističu da je manipulacija glasovima tamo nemoguća.
SLS odbacuje tvrdnje o izbornoj prevari
Slobodan Petrović (Foto SLS)

Iz SLS-a poručuju da Petrović nema potrebu da dokazuje tvrdnje “koliko zna o tome koliko Srba ima na Kosovu” i podseća ovu listu da je upravo iz te stranke proisteklo više od 50% trenutnih političkih lidera Srpske liste.

Srpska lista je u svom saopštenju u negativnom kontrekstu, sa nizom uvreda spomenula predsednika SLS-a Slobodana Petrovića i optužila ga je za prevaru u Centru za brojanje glasova putem pošte.

"Samostalna liberalna stranka ovim putem odbacuje svaku moguću insinuaciju koja je dovodi u pitanje sa bilo kakvom prevarom i manipulacijom izbornom voljom građana i od Srpske liste zahteva da se više bave argumentima, a manje političkim pokličima".

"Nama je jako žao što je Srpska lista svoju preuranjeno proglašenu ’pobedu nad pobedom’, ako se tako naziva prisila i tortura koju su poslednjih mesec dana sprovodili nad sopstvenim narodom, prinudjena ovim trikovima da umanjuje ili da svoj neuspeh i brzopletost opravdava na taj način", navodi se u saopštenju SLS-a.Ostale vesti

“Krajnje je vreme da se stane na put nasilju”
Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak danas su obišli selo Biča u opštini Кlina i razgovarali sa povratnikom Đorđijom Đorovićem koji je juče napadnut i kome je prećeno smrću na njegovom imanju.
  • 26.05.2020
Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020