Vesti
Saopštenja

SLS odbacuje tvrdnje o izbornoj prevari

Samostalna liberalna stranka (SLS) odbacila je tvrdnje Srpske liste da je učestvovala u izbornoj prevari. Oni su naveli da SLS nema nijednog posmatrača u Centru za brojanje glasova, te ističu da je manipulacija glasovima tamo nemoguća.
SLS odbacuje tvrdnje o izbornoj prevari
Slobodan Petrović (Foto SLS)

Iz SLS-a poručuju da Petrović nema potrebu da dokazuje tvrdnje “koliko zna o tome koliko Srba ima na Kosovu” i podseća ovu listu da je upravo iz te stranke proisteklo više od 50% trenutnih političkih lidera Srpske liste.

Srpska lista je u svom saopštenju u negativnom kontrekstu, sa nizom uvreda spomenula predsednika SLS-a Slobodana Petrovića i optužila ga je za prevaru u Centru za brojanje glasova putem pošte.

"Samostalna liberalna stranka ovim putem odbacuje svaku moguću insinuaciju koja je dovodi u pitanje sa bilo kakvom prevarom i manipulacijom izbornom voljom građana i od Srpske liste zahteva da se više bave argumentima, a manje političkim pokličima".

"Nama je jako žao što je Srpska lista svoju preuranjeno proglašenu ’pobedu nad pobedom’, ako se tako naziva prisila i tortura koju su poslednjih mesec dana sprovodili nad sopstvenim narodom, prinudjena ovim trikovima da umanjuje ili da svoj neuspeh i brzopletost opravdava na taj način", navodi se u saopštenju SLS-a.Ostale vesti

“Maske su obavezne u svim aktivnostima izvan domova”
Ministar zdravlja Armend Zemaj potpisao je odluku o opštim merama zaštite od koronavirusa. U odlici se navodi “da su građani Kosova obavezni da nose maske tokom svih aktivnosti izvan svojih domova, kao i da je obavezna fizička udaljenost”.
  • 27.09.2020
Danas se obeležava Evropski dan jezika. Iz Kancelarije poverenika za jezike koja funkcioniše pri kabinetu premijera Kosova ističu da je upravo situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala "koliko neke insitucije nisu bile spremne da sprovedu Zakon i istovremeno i pravovremeno svim zajednicama pruže neophodne informacije".
  • 26.09.2020
Saljih Mustafa pred sudom u Hagu u ponedeljak
Prvo pristupanje sudu Saljiha Mustafe u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu održaće se u ponedeljak, 28. septembra u 15 časova.
  • 26.09.2020
GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška
Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" reagovali su saopštenjem na jučerašnju odluku Apelacionog suda u Prištini da predmet vrati na početak istrage, jer su kako navode, očekivali da će kosovske institucije pronaći i procesuirati počinioce, te da neko ovom odlukom "želi da se ovaj slučaj odugovlači".
  • 26.09.2020
Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020