Vesti
Saopštenja

SLS: Lokalni izbori uspešni

“Lokalne izbore na Kosovu smatramo i uspešnim, i korisnim, pre svega za srpsku zajednicu čiji je bolji život naša jedina politika”, navodi se u saopštenju Samostalne liberalne stranke.
SLS: Lokalni izbori uspešni
Foto SLS

“Činjenica da je za naše kandidate i liste glasalo više od devet hiljada ljudi, pod potpunom medijskom blokadom, izloženih pretnjama i neviđenim pritiscima, može se smatrati i svojevrsnim političkim podvigom. Mnogi od naših glasača već su osetili posledice svog slobodnog izbora, zato se svima zahvaljujemo na hrabrosti da uprkos svemu misle svojom glavom”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju ističe se da je SLS po prvi put izašao na izbore na severu Kosova, i da će zajednički interes vrlo brzo izbrisati veštački isćrtanu liniju koja razdvaja Srbe na one severno i južno od Ibra.

“Pobeda SLS-a je i što je dobar deo Srba na Kosovu shvatio da bi trebalo da odlučuje o svojoj sudbini. Onima koji su za nas glasali, ali i onima koji nisu, poručujemo da će naši ljudi i dalje brinuti o našoj kući, i misliti svojom glavom. Od toga nikad nećemo odustati”, navodi se u saopštenju Samostalne liberalne stranke.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021