Vesti
Saopštenja

Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19

Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački vojnici Kfora u poseti manastiru Visoki Dečani (Foto Kfor)

U saopštenju Kfor-a dostavljenom medijima napominje se da su pored zaštitne opreme, slovenački vojnici donirali i školski pribor za decu iz svih zajednica.

Takođe, slovenački vojnici su ličnu zaštitnu opremu i infracrvene termometre obezbedili i manastiru Visoki Dečani, „gde vojnici Kfor-ove Regionalne komande Zapad deluju kao prvi bezbednosni posrednik“.

„Obe slovenačke inicijative kompletirane su takođe zahvaljujući timovima za civilno-vojnu saradnju kao i timovima za vezu i posmatranje koji su deo Regionalne komande Zapad“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da od izbijanja virusa Kovid-19, „Kfor nepristrasno podržava lokalni odgovor na pandemiju, pružajući direktnu pomoć i olakšavajući pružanje pomoći institucijama na Kosovu od strane NATO saveznika i partnera na bilateralnoj osnovi, poput Nemačke, Italije, Poljske, Turske i Austrije“.Ostale vesti

GI Srpski opstanak i Zubin Potok: Hitno povlačenje odluke SO Gračanica
GI Srpski opstanak i GI za Zubin Potok zahtevaju hitno povlačenje odluke Skupštine opštine Gračanica o razmeni 17 hektara zemljišta u Gračanici za 18 ari u Čaglavici.
  • 29.09.2022
Kosovo dobilo više od pet miliona od Evropske komisije
Evropska komisija uplatila je Kosovu 5,25 miliona evra kako bi pomogla u ublažavanju uticaja pandemije kovid-19 i brzog rasta cena energije i hrane.
  • 28.09.2022
Gračanica: Uništavanje eksplozivnih naprava u 13 časova
"Opština Gračanica obaveštava javnost, da će se danas, 28. septembra u 13 časova u mestu Zelenika u Gračanici, čuti detonacije prouzrokovane uništavanjem eksplozivnih naprava iz rata, te da nema opasnosti, niti razloga za uznemirenje", navodi se u saopštenju za medije dostavljenom iz ove lokalne samouprave.
  • 28.09.2022
Škola kaligrafije u manastiru Draganac
Galerija umetnosti Priština, Dom kulture "Gračanica" i Škola kaligrafije "Dijak" organizuju radionicu kaligrafije od 29. septembra do 3. oktobra u manastiru Draganac kod Gnjilana. Radionicu će voditi Dušan Mišić, likovni umetnik i dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja iz oblasti kaligrafije.
  • 28.09.2022
KFOR vežbao za krizne situacije
Misija KFOR-a predvođena NATO-om izvela je danas kompleksnu vežbu reagovanja na krizne situacije pod nazivom "Zlatna sablja" na poligonu za obuku kampa Novo Selo, sapšteno je medijima iz KFOR-a.
  • 27.09.2022
Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića
Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić obišao je u КBC-u u severnom delu Кosovske Mitrovice Nemanju Mitrovića koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život.
  • 27.09.2022