Vesti
Saopštenja

Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19

Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački vojnici Kfora u poseti manastiru Visoki Dečani (Foto Kfor)

U saopštenju Kfor-a dostavljenom medijima napominje se da su pored zaštitne opreme, slovenački vojnici donirali i školski pribor za decu iz svih zajednica.

Takođe, slovenački vojnici su ličnu zaštitnu opremu i infracrvene termometre obezbedili i manastiru Visoki Dečani, „gde vojnici Kfor-ove Regionalne komande Zapad deluju kao prvi bezbednosni posrednik“.

„Obe slovenačke inicijative kompletirane su takođe zahvaljujući timovima za civilno-vojnu saradnju kao i timovima za vezu i posmatranje koji su deo Regionalne komande Zapad“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da od izbijanja virusa Kovid-19, „Kfor nepristrasno podržava lokalni odgovor na pandemiju, pružajući direktnu pomoć i olakšavajući pružanje pomoći institucijama na Kosovu od strane NATO saveznika i partnera na bilateralnoj osnovi, poput Nemačke, Italije, Poljske, Turske i Austrije“.Ostale vesti

Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020
Rakić i Sunjog o aktuelnim temama i saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o aktuelnim temama i situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, saopšteno je iz MLS-a. 
  • 01.12.2020
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020