Vesti
Saopštenja

Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19

Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački vojnici Kfora u poseti manastiru Visoki Dečani (Foto Kfor)

U saopštenju Kfor-a dostavljenom medijima napominje se da su pored zaštitne opreme, slovenački vojnici donirali i školski pribor za decu iz svih zajednica.

Takođe, slovenački vojnici su ličnu zaštitnu opremu i infracrvene termometre obezbedili i manastiru Visoki Dečani, „gde vojnici Kfor-ove Regionalne komande Zapad deluju kao prvi bezbednosni posrednik“.

„Obe slovenačke inicijative kompletirane su takođe zahvaljujući timovima za civilno-vojnu saradnju kao i timovima za vezu i posmatranje koji su deo Regionalne komande Zapad“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da od izbijanja virusa Kovid-19, „Kfor nepristrasno podržava lokalni odgovor na pandemiju, pružajući direktnu pomoć i olakšavajući pružanje pomoći institucijama na Kosovu od strane NATO saveznika i partnera na bilateralnoj osnovi, poput Nemačke, Italije, Poljske, Turske i Austrije“.Ostale vesti

Petković: Briselski dijalog talac nespremnosti Prištine
"Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima i već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevaće konkretne poteze u tom pravcu, što je jasno istakla i Evropska unija", ponovio je Petar Petković u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.
  • 25.10.2021

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021