Vesti
Saopštenja

Slobodan Petrović i dalje na čelu SLS

Slobodan Petrović ponovo je predsednik Samostalne liberalne stranke, odlučeno je na izbornoj skupštini ove partije koja je održana u Gračanici.
Slobodan Petrović i dalje na čelu SLS
Slobodan Petrović (Foto arhiva Kim)

Kako se navodi u saopštenju SLS-a, nakon zasedanja izborne skupštine, Petrović je poručio da će se i u narednom periodu svojim radom zalagati za bolji život Srba i svih građana koji žive na Kosovu .

"Čekaju nas brojni izazovi u narednom periodu i kao stranku, ali i kao pripadnike srpske zajednice. Zato je važno da rukovodstvo koje smo danas izabrali ne posustane u borbi za bolji i sigurniji život svih nas", poručio je Petrović nakon zasedanja četvrte izborne skupštine SLS-a.

Na izbornoj skupštini ove partije izabrano je i novo rukovodstvo SLS-a.

Za potpredsednike stranke izabrani su: Bojan Stojanović, Boban Stanković, Sandra Đokić i Bojana Todorović.

Predsednik izvršnog odbora biće Nebojša Rašić, a funkciju generalnog sekretara SLS-a obavljaće Hristina Kostić.

Novi izvršni direktor Samostalne liberalne stranke je Predrag Ćirković, dok je za finansijskog direktora izabran Nikola Dimitrijević, ističe se u saopštenju.Ostale vesti

Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022