Vesti
Saopštenja

“Sloboda” traži poništenje odluke o dodeli zemljišta opštini Kosovo Polje

Koalicija Sloboda zahteva poništavanje odluke o međusobnom uređenju katastarskih linija između opština Kosovo Polje i Gračanica u katastarsku zonu Preoce i Ugljare, donetu na sednici Skupštine Opštine Gračanica od 12.09.2018. godine.
“Sloboda” traži poništenje odluke o dodeli zemljišta opštini Kosovo Polje
Kandidat ispred Koalicije Sloboda, Nenad Rašić (Foto Sloboda)

Ova kolicija smatra da je odluka koju je inicirao predsednik Opštine Srđan Popović nezakonita, manipulacija granicama i štetna, jer se radi o 120 hektara teritorije svih građana Gračanice.

“Koliko je opravdana i osnovana sumnja da je uređenjem katastarskih linija između opština, zapravo na toj teritoriji omogućeno 445 uglavnom stambenih objekata Marigona, koje je gradio Bojan Stojanović, sa pozicije predsednika opštine a danas potparol "Srpske liste" ? I zamislite legalizovana u njegovom drugom mandatu 2013 godine, jeste zapravo posao za tužilaštvo”, navodi se u saopštenju Koalicije Sloboda.

Iz ove koalicije poručuju Popoviću da ćuti i ne čini ništa povodom zagađenja reke Gračanke u koju se istaču otrovni otpadi iz fabrike boje i lakova, uprkos konstantnim žalbama stanovnika na smrad i zagađenje.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020