Vesti
Saopštenja

SL poziva KFOR da osigura bezbednost za sve građane

Srpska lista najoštrije osuđuje napad na srpske mladiće u selu Babin Most i zahteva od nadležnih organa da odgovorne procesuiraju bez ikakvog odlaganja, navodi se u saopštenju.
SL poziva KFOR da osigura bezbednost za sve građane
Članovi Srpske liste (Foto SL)

"Кao po matrici, pred svake pregovore Beograda i Prištine, napadi na Srbe postaju deo svakodnevice našeg naroda na Кosovu i Metohiji, čime se nedvosmisleno Srbi stavljaju u položaj talaca, sa kojim se vrši pritisak kako na naš narod tako i na pregovarački proces", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste pozivaju KFOR da u skladu sa svojim mandatom osigura bezbednost za sve građane, jer je kako navode, "očigledno da kosovska policija u Babinom Mostu ne želi da uradi".

"Ironija je da se u ovom selu, Srbima u 21. veku blokira izgradnja škole, u kojoj se obrazuju deca, i u tom slučaju institucije pokazuju neverovatnu agilnost i brzinu delovanja, dok je po pitanju zaštite Srba reakcija po pravilu anemična", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020