Vesti
Saopštenja

SL: Potpisivanjem sporazuma otvorena nova epoha za razvoj regiona

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas još jednom opravdao bezrezervno poverenje koje mu poklanja srpski narod na Кosovu i Metohiji, sačuvavši srpske državne i nacionalne interese tokom razgovora sa predstavnicima Prištine u SAD", navodi se u saopštenju Srpske liste.
SL: Potpisivanjem sporazuma otvorena nova epoha za razvoj regiona
Članovi Srpske liste (Foto SL)

U saopštenju Srpske liste ističe se da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojom odlučnoću, kompetencijom i odgovornošću prema sopstvenoj državi i narodu izdejstvovao sporazum "kojim je Srbija istovremeno unapredila svoje odnose sa SAD, ali i otvorila perspektive za uređivanje odnosa Beograda i Prištine na racionalnim osnovama i principu kompromisa, a ne na nečijim nerealnim očekivanjima".

Potpisivanje sporazuma danas "otvorena je jedna nova ekonomska i politička epoha koja će rezultirati, ne samo dinamičnijim ekonomskim razvojem regiona, već i trajnom zaštitom srpskih interesa na Кosovu i Metohiji", napominje se u saopštenju.

"Svi žitelji Кosova i Metohije imaće nesumnjivu korist i od ulaska Prištine u režim mini-šengena i od infrastrukturnog povezivanja sa centralnom Srbijom, jer ovaj prostor će, umesto crne tačke na ekonomskoj karti evrope, imati šansu da postane jedno ekonomski dinamično područje, što će verujemo osigurati sigurniju, prosperitetniju i izvesniju budućnost novim generacijama", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

 Ostale vesti

Osmani sa ambasadorom Francuske: Institucije angažovane na očuvanju mira
Kosovska predsednica Vjosa Osmani primila je ambasadora Francuske na Kosovu Olivijea Geroa. Tema razgovora dvoje zvaničnika bili su bilateralni odnosi, koordinacija Kosova i Francuske, kao i najnovija bezbednosna dešavanja na Kosovu, regionu i šire, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 07.12.2022
Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine". U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije. Sirene za uzbunu nakratko su se začule u Severnoj Mitrovici.
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022