Vesti
Saopštenja

SL: Potpisivanjem sporazuma otvorena nova epoha za razvoj regiona

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas još jednom opravdao bezrezervno poverenje koje mu poklanja srpski narod na Кosovu i Metohiji, sačuvavši srpske državne i nacionalne interese tokom razgovora sa predstavnicima Prištine u SAD", navodi se u saopštenju Srpske liste.
SL: Potpisivanjem sporazuma otvorena nova epoha za razvoj regiona
Članovi Srpske liste (Foto SL)

U saopštenju Srpske liste ističe se da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojom odlučnoću, kompetencijom i odgovornošću prema sopstvenoj državi i narodu izdejstvovao sporazum "kojim je Srbija istovremeno unapredila svoje odnose sa SAD, ali i otvorila perspektive za uređivanje odnosa Beograda i Prištine na racionalnim osnovama i principu kompromisa, a ne na nečijim nerealnim očekivanjima".

Potpisivanje sporazuma danas "otvorena je jedna nova ekonomska i politička epoha koja će rezultirati, ne samo dinamičnijim ekonomskim razvojem regiona, već i trajnom zaštitom srpskih interesa na Кosovu i Metohiji", napominje se u saopštenju.

"Svi žitelji Кosova i Metohije imaće nesumnjivu korist i od ulaska Prištine u režim mini-šengena i od infrastrukturnog povezivanja sa centralnom Srbijom, jer ovaj prostor će, umesto crne tačke na ekonomskoj karti evrope, imati šansu da postane jedno ekonomski dinamično područje, što će verujemo osigurati sigurniju, prosperitetniju i izvesniju budućnost novim generacijama", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

 Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020