Vesti
Saopštenja

SL posetila Nikšić i podržala kandidata za gradonačelnika Kovačevića

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednikom Igorom Simićem posetila je danas Nikšić i tom prilikom u ime Srba sa Кosova pružili punu podršku koaliciji “Za budućnost Nikšića” i njihovom kandidatu za gradonačelnika Marku Кovačeviću, navodi se u saopštenju.
SL posetila Nikšić i podržala kandidata za gradonačelnika Kovačevića
Predstavnici SL u Nikšiću (Foto SL)

"U nedelju 14. marta budite jedinstveni, budite složni, jer samo je to ključ za uspeh i Za budućnost Nikšića. Braća sa Кosova i Metohije su sa vama, kao što ste i vi bili sa nama kada nam je bilo teško", poručio je Rakić.

Igor Simić je kazao da Srbi sa prostora Кosova imaju mnogo problema, ali da su njihove oči uprte u sve u Nikšiću.

"Uprte, pre svega, zbog veličanstvenih litija, zbog onoga što ste uspeli da nam sačuvate i Moraču, i Ostrog, i sve ostale svetinje zahvaljujući pobedi koja nas vodi u budućnost", poručio je Simić.

"U toku prošle godine kada smo svi ustali protiv zakona o slobodi veroispoviesti, ustali su i oni tamo u veoma teškim okolnostima, da nas podrže, i ta nam je podrška bila vetar u leđa, jer smo znali da ako oni tamo mogu da ustanu, možemo i mi ovde da ustanemo. Ako su oni mogli danas da dođu ovde da nam daju podršku, mi moramo da pobedimo 14. marta i mi ćemo pobediti, za bolju budućnost Nikšića, ali i za bolju budućnost naše braće sa Кosova i Metohije", istakao je nosilac liste koalicije "Za budućnost Nikšića" Marko Кovačević.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021