SL: Pokušaj falsifikovanja istorije i otimanja srpske kulturne baštine na КiM

Poslednje aktivnosti katoličkog sveštenstva na prostoru crkve Svetog Nikole u opštini Novo Brdo, kojim se otima kulturna baština srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, predstavlja direktno ugrožavanje verske tolerancije između katoličke i Srpske pravoslavne crkve i izaziva uznemirenje srpskog naroda, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

"Pokušaj falsifikovanja istorije i otimanja srpske kulturne baštine dobio je novu dimenziju na Кosovu i Metohiji. Srpska lista pruža punu podršku nastojanjima Srpske pravoslavne crkve da spreče ovo bezakonje i anticivilizacijsko ponašanje koje je protivno hrišćanskim vrednostima".

Iz Srpske liste kažu "neupitna je istorijska činjenica da je crkva Svetog Nikole pravoslavna svetinja građena kao deo srpske kulturne baštine, utkana u pravoslavni milje na Кosovu i Mehohiji i proglašena zaštićenim lokalitetom upravo na osnovu insistiranja Srpske pravoslavne crkve, stoga nas iznenađuje namera falsifikovanja i otimanja pod plaštom nekih verskih lidera, a podržano od strane političkih predstavnika Prištine".

"Ovakvo delovanje Prištine u praksi pokazuje opravdanost straha srpskog naroda i naše crkve da tzv. Кosovo ni po koju cenu ne sme postati član UNESКO organizacije, jer bi se na taj način otimačina legalizovala, i zato pružamo punu podršku predsedniku Vučiću i Vladi Srbije u nastojanju da ovakva falsifikovanja spreče i spreče članstvo Кosova u UNESКO", zaključuju u saopštenju iz Srpske liste.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane