Vesti
Saopštenja

SL: Napad na srpsku decu zahteva najoštriju reakciju međunarodne zajednice

Srpska lista najoštrije je osudila "pokušaj ubistva" srpskih dečaka u selu Gotovuša. Iz ove stranke zahtevaju da se odgovorni za ovaj brutalni i gnusni zločin najhitnije kazne, navodi se u saopštenju.

SL: Napad na srpsku decu zahteva najoštriju reakciju međunarodne zajednice
Srpska lista (Foto Kim)

"Na Badnji dan, kada su se srpska deca vraćala iz Badnjaka pored njih je stalo vozilo sa dvojicom Albanaca koji su im pretili, a nakon toga pokušali da ih ubiju pucavši u njih. Tom prilikom oba dečaka su ranjena".

Iz Srpske liste pozivaju međunarodu zajednicu i nadležne institucije da reaguju.

"Ovaj ničim izazvan napad na srpsku decu zahteva najoštriju reakciju međunarodne zajednice ali i nadležnih bezbednosnih institucija. Napad je direktna posledica antisrpske histerije koju podgreva Aljbin Кurti".

Kako stoji u saopštenju, predstavnici Srpske liste uputili su pitanje Dželjalju Svečlji, ministru unutrašnjih poslova Kosova, ko je pokušao da ubije srpsku decu, ko je odgovoran za ovaj brutalni napad i da li su kriminalci na severu ili na jugu.Ostale vesti

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023
Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajova
Predsednica Kosovo Vjosa Osmani sastala se sa delegacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio general-major Benjamin J. Korel, komandant Nacionalne garde Ajove, američki ambasador Đefri Hovenier i drugi visoki zvaničnici odbrane, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 26.01.2023