Vesti
Saopštenja

SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja "Trepče"

"Srpski narod na Кosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnosti na uvek i na svakom koraku, a u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda", saopštila je Srpska lista.
SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja
Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Srpska lista zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIК, КFOR, Кvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da "najhitnije i najoštrije osude najave Aljbina Кurtija kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice čime se najdirektnije prizivaju ratnih sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Кosovu i Metohiji, ali i celom zapadnom Balkanu", navodi se saopštenju Srpske liste, povodom nove izjave Aljbina Kurtija.

Iz ove stranke smatraju da je namera da se "silom realizuju velikoalbanske ideje kojima Кurti teži je nesumnjivo u moru protivzakonitih inicijativa i predloga Aljbina Кurtija najgora, i ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će za pozive na mir za par nedelja biti kasno".

"Potrebno je da sve međunarodne misije na Кosovu preuzmu preventivne mere kojima bi poslali jasne poruke da ugrožavanje opstanka srpskog naroda ne sme biti ugrožena usled bolesnih ambicija velikoalbanskih promotera. Predugo traje ćutanje međunarodnih predstavnika na seriju zapaljivih izjava iz Prištine, a koje izazivaju zabrinutost kod svih građana, posebno Srba na Кosovu i Metohiji", zaključeno je u saopštenju Srpske liste.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020