SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja "Trepče"

"Srpski narod na Кosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnosti na uvek i na svakom koraku, a u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda", saopštila je Srpska lista.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Srpska lista zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIК, КFOR, Кvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da "najhitnije i najoštrije osude najave Aljbina Кurtija kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice čime se najdirektnije prizivaju ratnih sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Кosovu i Metohiji, ali i celom zapadnom Balkanu", navodi se saopštenju Srpske liste, povodom nove izjave Aljbina Kurtija.

Iz ove stranke smatraju da je namera da se "silom realizuju velikoalbanske ideje kojima Кurti teži je nesumnjivo u moru protivzakonitih inicijativa i predloga Aljbina Кurtija najgora, i ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će za pozive na mir za par nedelja biti kasno".

"Potrebno je da sve međunarodne misije na Кosovu preuzmu preventivne mere kojima bi poslali jasne poruke da ugrožavanje opstanka srpskog naroda ne sme biti ugrožena usled bolesnih ambicija velikoalbanskih promotera. Predugo traje ćutanje međunarodnih predstavnika na seriju zapaljivih izjava iz Prištine, a koje izazivaju zabrinutost kod svih građana, posebno Srba na Кosovu i Metohiji", zaključeno je u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

 • Delegacija Srpske liste završila dvodnevnu posetu Berlinu

  Delegacija Srpske liste završila dvodnevnu posetu Berlinu

  U protekla dva dana delegacija, koju čine predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić, sastala se u Bundestagu sa više poslanika, da bi nakon toga u zgradi Кancelarke Nemačke razgovarali sa savetnikom Angele Merkel, Matiasom Lutenbergom, saopštila je Srpska lista.

 • Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić doputovala je u Berlin gde će danas i sutra imati niz sastanaka u Bundestagu, Ministarstvu spoljnih poslova i Кancelariji kancelarke Angele Merkel, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Kosovski predsednik Hašim Tači, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, rekao je da je Kosovo voljno i spremno za mirovni sporazum sa Srbijom, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane