SL: Avio-linija između Beograda i Prištine korak ka rušenju barijera

Srpska lista smatra da je potpisivanjem pisma o namerama za uspostavljanje avio-linije između Beograda i Prištine učinjen veoma važan simbolički korak ka rušenju barijera između naroda i društava, i da “srpski narod na Кosovu može imati samo korist od ove inicijative”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska lista (Foto arhiva Kim)

U sapštenju Srpske liste se navodi da svaki korak ka normalizaciji odnosa, što uključuje i lakše kretanja građanima, čini život srpskog naroda na Кosovu podnošljivijim i perspektivnijim.

“Zahvalni smo predsedniku Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marku Đuriću zbog toga što su, u vremenu koje karakteriše politička neizvesnost i pogoršanje položaja srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, imali mudrosti i snage da još jednom pokažu da su Srbija i srpski narod osovina stabilnosti regiona”, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da srpski predstavnici na Кosovu već godinama podržavaju “ideju o obnavljanju aviosaobraćaja između dva srpska grada Beograda i Prištine”, jer im na taj način Beograd postaje bliži.

“Srbija je još jednom pokazala da nije ta koja stoji na putu liberalizaciji protoka ljudi, robe, kapitala i usluga u regionu, ne ugrozivši pri tom svoje državne i nacionalne interese, a Beograd i zbog svog geografskog položaja i zbog svog značaja zaslužuje da bude saobraćajno čvorište regiona i grad ka kojem će voditi svi putevi”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane