Vesti
Saopštenja

“Školsko zvonce“ odigrano u Subotici

Amatersko pozorište “Janićije Popović“, juče je na otvorenoj sceni ispred gradske kuće u Subotici izvelo predstavu “Školsko zvonce“ Mome Dragićevića, u režiji Srećka Todorovića.
“Školsko zvonce“ odigrano u Subotici
Iz predstave (Foto Dom kulture)

Autor predstave Momo Dragićević je tom prilikom kazao da je zadovoljan kako su mladi glumci pozorišta "Janićije Popović“, izveli ovu predstavu.

“Mladi glumci su sa jednim posebnim zadovoljstvom, lepršavošću, nadahnutošću u ambijentu koji nije baš bio za to pošto je dan a ovo je više bilo za noć pošto se radnja odigrava noću u snu glavnog junaka, iveli predstavu. Ako neko kaže da su to amateri nisu u pravu mislim da su to profesionalci i želim im svu sreću, ušli su u suštinu samog teksta u budućnosti će biti još razigraniji u susretu sa publikom“, istakao je Dragićević.

Istim povodom u galeriji Otvorenog Univerziteta Subotica otvorena izložba “Sinhronicitet“ akademske slikarke iz Gračanice Maje Todić.

O radu ove mlade slikarke iz Gračanice govorio je Milan Tasić, domaćin izložbe, dok je izložbu otvorila Miroslava Babić, član gradskog veća zadužena za kulturu.

“Kultura i umetnost niti koje spajaju ljude, narode, zemlje povezale su Gračanicu i Suboticu. Slikari, vajari, pesnici, pisci, kompozitori, muzičari, glumci, plesači. Stvaraoci koji svojim delima, mudrošću, čuvaju nasleđe predaka, istoriju svoga naroda. Nadam se da ćemo u budućim danima, vremenu ispred nas biti prisutni sve više jedni kod drugih kroz kulturnii umetnički sadržaj“, rekla je Babićeva.

Inače, pozorišna predstava “Školsko zvonce“ je priča o dečaku Ivanu koji se boji polaska u školu kojom ga svi plaše. Na nagovor svog brata od strica Stevana, Ivan jedne večeri odlučuje da ode u školu i da se uveri kakva je. Da li je kako su mu pričali bauk koja ima za cilj da ga smiri i pretvori u ozbiljnog štrebera. Na tom putu mu se događaju razne neprilike. Međutim, na kraju Ivan shvata da škola nije strašna.

Predstava "Školsko zvonce“ je upriličena povodom proslave Dana grada Subotice, a deca su boravak u ovom gradu iskoristila kako bi obišla znamenitosti koje on pruža.

Tokom boravka u Subotici deca iz Gračanice su bila u prilici da se druže sa vrhunskim sportistom, olimpijskim šampionom u rvanju Davorom Šefanekom koji je deci iz Gračanice uručio prigodne poklone.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020