Vesti
Saopštenja

Šilovo: Vasićima kuća nakon 15 godina

Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić položio je u Šilovu kamen temeljac za izgradnju kuće interno raseljenoj porodici Vasić.
Šilovo: Vasićima kuća nakon 15 godina
Početak izgradnje kuće za porodice Vasić (Foto MZP)

Jovan Vasić rekao je da njegova porodica 15 godina čeka nov dom.

“Doživeo sam i taj trenutak da dobijem krov nad glavom. Mnogi su obećavali, ali od obećanja nije bilo ništa. Ministar Jevtić je svoje obećanje ispunio i jako sam mu zahvalan na tome”, rekao je Vasić.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić rekao je da će ministarstvo i ubuduće istim intenzitetom raditi na realizaciji projekata koji podstiču povratak i osiguravaju opstanak.

“Na red je došla porodica Jovana Vasića koja je bila interno raseljena u objektu „Hladnjača“ u Šilovu. Zbrinućemo i ostale porodice koje su do skoro bile smeštene u ovom objektu, tako što ćemo im napraviti kuće. Pomoćićemo svima kojima je pomoć neophodna, a sve u skladu sa zakonom”, rekao je Jevtić.

Sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak trenutno se gradi 47 kuća za povratnike, interno raseljena lica i socijalno najugroženije porodice.Ostale vesti

Osmanijeva i Bjornstad o nabavci vakcina protiv kovida-19
Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani sastala se sa norveškim specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom sa kojim je razgovarala o nabavci vakcina. Sastanku je prisustvovao i ambasador Norveške Erik Grondahl.
  • 08.03.2021
Popović čestitao Međunarodni dan žena
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je u svim pripadnicama nežnijeg pola Međunarodni dan žena. 
  • 08.03.2021
Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021