Vesti
Saopštenja

SG Priština: Sastanak o razvoju poljoprivrede

U zgradi opštine Priština sa sedištem u Gračanici sutra u 12 časova biće održan sastanak u vezi razvoja privredne i poljoprivredne proizvodnje.
SG Priština: Sastanak o razvoju poljoprivrede
(Foto Frontal.rs)

Sastanak organizuje  Uprava za privredne resurse SG Priština, na inicijativu Kancelarije za Kosovo I Metohiju.

Sastanku će prisustvovati savetnik ministra Sobodan Krunić i v.d. direktor privrednog udruženja „Metohija“ Zoran Rakić.

Iz Skupštine grada Priština pozivaju sve privrednike i poljoprivredne proizvođače iz oblasti ratarstva, povrtarstva, voćarstva i dr. sa teritorije opštine da se odazovu u što većem broju kako bi se informisali o mogućnostima razvoja privrede i poljoprivrede na teritoriji opštine Gračanica i kako bi izneli probleme sa kojima se susreću prilikom obavljanja delatnosti.Ostale vesti

Petković: Ne odustajemo od zahteva za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Zajednicu srpskih opština nije moguće formirati na Kosovu kao potvrdu, kako je naveo, "njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma".

  • 01.02.2023
Petković: Kurti započeo nelegalne radove u opštini Leposavić

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 01.02.2023
TO Gračanice učestvovaće na četvrtom sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice imaće priliku da po drugi put na sajmu zavičaja predstavi celokupnu turističku ponudu ove lokalne samouprave. Četvrti Sajam zavičaja biće održan 12. februara u Master hali Novosadskog sajm.

  • 01.02.2023
U Sočanici obležena 106. godišnjica Topličkog ustanka

Polaganjem venaca i služenjem parastosa kod spomen česme, a potom i svečanom akademijom u Sočanici je obeležena 106. godišnjica Topličkog ustanka.

  • 30.01.2023
Pesničko veče mladih u četvrtak u CEC-u
U okviru projekta „Mladi pesnici Kosova – kulturno nasleđe u stvaranju“, NVO Centar za afirmativne društvene akcije organizuje pesničko veče i promociju istoimene edicije. 
  • 30.01.2023
KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023