Vesti
Saopštenja

Severna Mitrovica: Pomoć socijalno ugroženim porodicama

Povodom početka nove školske godine, a na inicijativu gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, uz podršku italijanskog КFOR-a obezbeđeni su paketi humanitarne pomoći za egzistencijalno ugrožene učenike i njihove porodice, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
Severna Mitrovica: Pomoć socijalno ugroženim porodicama
Uručena pomoć socijalno ugroženim porodicama u Severnoj Mitrovici (Foto Kabinet gradonačelnika Severne Mitrovice)

Gradonačelnik Radojević, načelnik školske uprave Ivan Zaporožac i predstavnici italijanskih karabinjera uručili su ugroženim porodicama pomoć u vidu paketa prehrambenih proizvoda, kućne hemije, odeće, obuće i igračaka za najmlađe sugrađane. 

"Ovim gestom pokazujemo  da posebno vodimo računa o porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. Naročito se zahvaljujem komandiru karabinjera i MSU pukovniku Stefanu Fedeleu na prikupljenoj pomoći, a potrudićemo se da sa sličnim akcijama nastavimo i u budućnosti", kazao je Radojević.

Кomandir Fedele je naglasio da je otvorena komunikacija dovela do ove akcije. 

"Ovom akcijom pokazujemo da smo uvek spremni da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Nadam se da ćemo nastaviti dosadašnju saranju, kao i slične akcije ubuduće", istakao je pukovnik Fedele.Ostale vesti

Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021
Avganistanci neprihvatljivi za SAD neće biti smešteni na Kosovu
Američka ambasada u Prištini saopštila je da im je sporazumom sa Kosovom dozvoljeno da privremeno ugoste ograničeni broj avganistanskih državljana u bazi Bondstil čije aplikacije za vizu zahtevaju dodatnu obradu. Odbacujući medijske izveštaje o nameri da na Kosovo prebace pojedince koji su neprihvatljivi za SAD.
  • 05.09.2021