Vesti
Saopštenja

Severna Mitrovica: Pomoć socijalno ugroženim porodicama

Povodom početka nove školske godine, a na inicijativu gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, uz podršku italijanskog КFOR-a obezbeđeni su paketi humanitarne pomoći za egzistencijalno ugrožene učenike i njihove porodice, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
Severna Mitrovica: Pomoć socijalno ugroženim porodicama
Uručena pomoć socijalno ugroženim porodicama u Severnoj Mitrovici (Foto Kabinet gradonačelnika Severne Mitrovice)

Gradonačelnik Radojević, načelnik školske uprave Ivan Zaporožac i predstavnici italijanskih karabinjera uručili su ugroženim porodicama pomoć u vidu paketa prehrambenih proizvoda, kućne hemije, odeće, obuće i igračaka za najmlađe sugrađane. 

"Ovim gestom pokazujemo  da posebno vodimo računa o porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. Naročito se zahvaljujem komandiru karabinjera i MSU pukovniku Stefanu Fedeleu na prikupljenoj pomoći, a potrudićemo se da sa sličnim akcijama nastavimo i u budućnosti", kazao je Radojević.

Кomandir Fedele je naglasio da je otvorena komunikacija dovela do ove akcije. 

"Ovom akcijom pokazujemo da smo uvek spremni da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Nadam se da ćemo nastaviti dosadašnju saranju, kao i slične akcije ubuduće", istakao je pukovnik Fedele.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022