Vesti
Saopštenja

Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija

Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Jan Bratu (Foto Kim arhiva)

Bratu je istakao da OEBS podržava rad Saveta za štampu, o čijem radu je sa njim razgovorala potpredsednica UNS Olivera Milošević, novinarka Politike i članica Komisije za žalbe Saveta, saopštio je UNS.

Na sastanku je bilo reči o unapređenju rada grupa za zaštitu i bezbednost novinara, kao i sprovođenju medijske strategije.

Rakočević je, između ostalog, upoznao predstavnike OEBS sa radom UNS-a, osvrnuo se na obrazovnu ulogu i škole, različite obuke koje UNS organizuje.

U razgovoru je posebno reči bilo o položaju lokalnih medija i potrebi da se veća pažnja posveti njihovim problemima.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
ERP: Hram u Prištini je vlasništvo SPC, grafiti otvorena pretnja
"Povodom provokativnih izjava političkih predstavnika kosovskih Albanaca i otvorenih pretnji u štampi u vezi jučerašnje svete liturgije u hramu Hrista Spasa u Prištini, koje neskriveno podstiču etničku i versku netrpeljivost, Eparhija raško-prizrenska prinuđena je da još jednom naglasi da je proslavljanje verskih praznika u objektima koji su vlasništvo Srpske Pravoslavne Crkve pitanje fundamentalnih verskih prava koja su zakonski regulisana i mora da budu poštovana bez ikakvog uslovljavanja", saopštila je Eparhija raško-prizrenska. 
  • 11.06.2021