Vesti
Saopštenja

SDP: U nedelju četvorogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću

Građanska inicijativa "SDP" obeležiće četvorogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću u nedelju u 10 sati na mestu ubistva, odnosno, ispred sedišta ove inicijative u Kosovskoj Mitrovici.
SDP: U nedelju četvorogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću
Prošlogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću (Foto Kim arhiva)

Iz SDP-a napominju da je period od četiri godine za porodicu, prijatelje i članstvo, mučan, iscrpljujući i vrlo težak.

"On je bio ispunjen osećajem izneverenosti i očaja. Osim podizanja optužnice, nije se maklo sa početne tačke, šta više, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim. Nema ni jednog traga izvršiocima niti nalogodavcima".

Ističu da se potencijalni dokazi u vidu video snimaka kriju i ne obelodanjuju.

"Tužilaštvu iz Prištine ne pada na pamet da saradjuje sa istražnim organima Beograda. Nama ostaje hladna nada i neverica da će pravda progledati i da će vinovnike ovog zločina stići zaslužena kazna. Nekome nije bilo u interesu da na prostoru Kosova i Metohije beskrupulozno i sa izraženim karakterom patriotizma i pripadnosti svom narodu, živi i politički deluje Oliver Ivanović. Mnogo smo izgubili, takav gubitak se ne može nadoknaditi. Brutalno i hladnokrvno je prosuta krv velikog borca za srpski narod i pravdu", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

SAD doniraju tri miliona dolara Kosovu
Sjedinjene Američke Države su preko Agencije za međunarodni razvoj (USAID) dodelile dodatna 3 miliona dolara hitne pomoći Kosovu radi borbe protiv pandemije koronavirusa
  • 27.01.2022
Petković razgovarao sa Dmohovskim o ugroženim pravima Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Specijalnim izaslanikom predsedavajućeg OEBS-a Arturom Dmohovskim, sa kojim je razgovarao o ugroženim ljudskim i građanskim pravima srpskog naroda na Kosovu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 26.01.2022
Empirika: Nove mere Vlade Kosova utiču na slobodu kretanja građana
Članovi zagovaračke platforme Empirika pozivaju kosovsku vladu da preispita najnoviju odluku o epidemiološkim merama koja, kako navode, utiče na slobodu kretanja. „Potpuno je jasno da mere koje je uvela Vlada u Prištini, nisu adekvatne trenutku”, navode iz Empirike.
  • 26.01.2022
’’Odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Кosovu 3. aprila’’
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković se sastao sa šefom Misije OEBS na Кosovu Majklom Davenportom. Na sastanku je razgovarano o ukupnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim osvrtima na nedavnu zabranu Prištine da se organizuje srpski referendum, te na predstojeće aprilske izbore.
  • 25.01.2022
Petković: Predstojeći izbori test za međunarodnu zajednicu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će nastojanje premijera Kosova Aljbina Кurtija da na KiM i u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
  • 24.01.2022
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za zaštitu životne sredine Ljiburnu Aljiu i direktoru Nacionalnog parka „Šar planina“ Bajramu Kafedžoliju sa zahtevom da se ukine naplata ulaska automobila lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici jer je to bila praksa svih ranijih godina.
  • 24.01.2022