Vesti
Saopštenja

SDP: U nedelju četvorogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću

Građanska inicijativa "SDP" obeležiće četvorogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću u nedelju u 10 sati na mestu ubistva, odnosno, ispred sedišta ove inicijative u Kosovskoj Mitrovici.
SDP: U nedelju četvorogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću
Prošlogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću (Foto Kim arhiva)

Iz SDP-a napominju da je period od četiri godine za porodicu, prijatelje i članstvo, mučan, iscrpljujući i vrlo težak.

"On je bio ispunjen osećajem izneverenosti i očaja. Osim podizanja optužnice, nije se maklo sa početne tačke, šta više, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim. Nema ni jednog traga izvršiocima niti nalogodavcima".

Ističu da se potencijalni dokazi u vidu video snimaka kriju i ne obelodanjuju.

"Tužilaštvu iz Prištine ne pada na pamet da saradjuje sa istražnim organima Beograda. Nama ostaje hladna nada i neverica da će pravda progledati i da će vinovnike ovog zločina stići zaslužena kazna. Nekome nije bilo u interesu da na prostoru Kosova i Metohije beskrupulozno i sa izraženim karakterom patriotizma i pripadnosti svom narodu, živi i politički deluje Oliver Ivanović. Mnogo smo izgubili, takav gubitak se ne može nadoknaditi. Brutalno i hladnokrvno je prosuta krv velikog borca za srpski narod i pravdu", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022
Petković: Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma
"Pošto Aljbinu Kurtiju tako dobro ide matematika, neka kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, jer je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM dr Petra Petkovića.
  • 04.08.2022
Vanredna inspekcijska kontrola na Brezovici
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teške zločine u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Upravom Nacionalnog parka "Šara“ i Katastarskom agencijom Kosova vrši vanredni inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 04.08.2022