Vesti
Saopštenja

SDP pozdravlja odluku Euleksa

Građanska inicijativa SDP – Olivera Ivanovića, pozdravila je odluku Euleksa da, bivšem gradonačelniku Zubinog Potoka Slaviši Ristiću dozvoli pripremu odbrane sa slobode, saopšteno je iz inicijative.
SDP pozdravlja odluku Euleksa
Ksenija Božović i Igor Simić (Foto KPR)

U ovoj inicijativi očekuju da će Euleks isto postupiti u slučaju Olivera Ivanovića.

„Iskreno se nadamo da je ova odluka najava pravednijeg i pravičnijeg odnosa Euleksa prema slučajevima u kojima su optuženi Srbi. Sa tim u vezi očekujemo da će se i našem lideru, gospodinu Oliveru Ivanoviću dozvoliti odbrana sa slobode, posebno imajući u vidu činjenicu da se gospodin Ivanović u neosnovanom pritvoru nalazi više od deset meseci, i tužilaštvo je saslušalo sve svedoke“,  navodi se u saopštenju Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

SDP ponavlja u saopšenju, da očekuju pozitivnu odluku po pitanju zahteva advoka da se Oliver Ivanović brani sa slobode.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020