Vesti
Saopštenja

SDP pozdravlja odluku Euleksa

Građanska inicijativa SDP – Olivera Ivanovića, pozdravila je odluku Euleksa da, bivšem gradonačelniku Zubinog Potoka Slaviši Ristiću dozvoli pripremu odbrane sa slobode, saopšteno je iz inicijative.
SDP pozdravlja odluku Euleksa
Ksenija Božović i Igor Simić (Foto KPR)

U ovoj inicijativi očekuju da će Euleks isto postupiti u slučaju Olivera Ivanovića.

„Iskreno se nadamo da je ova odluka najava pravednijeg i pravičnijeg odnosa Euleksa prema slučajevima u kojima su optuženi Srbi. Sa tim u vezi očekujemo da će se i našem lideru, gospodinu Oliveru Ivanoviću dozvoliti odbrana sa slobode, posebno imajući u vidu činjenicu da se gospodin Ivanović u neosnovanom pritvoru nalazi više od deset meseci, i tužilaštvo je saslušalo sve svedoke“,  navodi se u saopštenju Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

SDP ponavlja u saopšenju, da očekuju pozitivnu odluku po pitanju zahteva advoka da se Oliver Ivanović brani sa slobode.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021