Vesti
Saopštenja

SDP pozdravlja odluku Euleksa

Građanska inicijativa SDP – Olivera Ivanovića, pozdravila je odluku Euleksa da, bivšem gradonačelniku Zubinog Potoka Slaviši Ristiću dozvoli pripremu odbrane sa slobode, saopšteno je iz inicijative.
SDP pozdravlja odluku Euleksa
Ksenija Božović i Igor Simić (Foto KPR)

U ovoj inicijativi očekuju da će Euleks isto postupiti u slučaju Olivera Ivanovića.

„Iskreno se nadamo da je ova odluka najava pravednijeg i pravičnijeg odnosa Euleksa prema slučajevima u kojima su optuženi Srbi. Sa tim u vezi očekujemo da će se i našem lideru, gospodinu Oliveru Ivanoviću dozvoliti odbrana sa slobode, posebno imajući u vidu činjenicu da se gospodin Ivanović u neosnovanom pritvoru nalazi više od deset meseci, i tužilaštvo je saslušalo sve svedoke“,  navodi se u saopštenju Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

SDP ponavlja u saopšenju, da očekuju pozitivnu odluku po pitanju zahteva advoka da se Oliver Ivanović brani sa slobode.Ostale vesti

UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020