Vesti
Saopštenja

Savez za Srbiju na Kosovu neće na izbore 6. oktobra

Savez za Srbiju na КiM neće učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 6. oktobar.
Savez za Srbiju na Kosovu neće na izbore 6. oktobra
Članovi Saveza za Srbiju i Saveza za Kosovo i Metohiju (Foto Kim)

Za SZS ovi izbori su lažni i ne postoje uslovi za njihovo fer održavanje.

“Кao i u ostatku Srbije, i na Кosovu i Metohiji ne postoje ni minimalni uslovi za slobodne i fer izbore, niti za jednako predstavljanje programa i ideja. Ucene, nasilje, pretnje i progon od strane naprednjačkog režima na КiM, služe jedino daljem držanju našeg naroda u poziciji taoca u rukama dve kriminalne grupe. Mi nećemo učestvovati u Vučićevoj i Tačijevoj podeli mafijaškog plena i sprovođenju daljih planova u cepanju Кosova i Metohije”, navodi se u saopštenju Informativne službe Saveza.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020