Sastanak Kfora i eksperata civilno-vojne saradnje

U štabu Kfora održan je sastanak eksperata civilno-vojne saradnje (CIMIC) internacionalnih snaga koje predvodi NATO. “Razvoj i bezbednost su dva lica iste medalje”, istakao je komandant Kfora general-major Mikele Risi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Detalj sa sastanka (Foto Kfor)

Kako se navodi u saopštenju Kfora, svrha sastanka je bila da “olakša i koordiniše veze između internacionalnih organizacija, Nevladinih organizacija i Kfora, kako bi došlo do unapređenja društvenog i ekonomskog razvoja Kosova“.

U svom uvodnom izlaganju, komandant Kfora general-major Mikele Risi je istakao da su „razvoj i bezbednost dva lica iste medalje“.

Dodaje se da Kfor kroz implementaciju projekata civilno-vojne saradnje, podršku i donacije, “doprinosi sveukupnom međunarodnom naporu koji ima za cilj podršku institucijama i zajednicama na Kosovu, sa posebnim fokusom na obrazovanje i zdravstvo”.

Ističe se da su u 2019. godini Kfor, ali zemlje koje su članice Kfora izdvojili budžet od 370.000 evra kroz 140 inicijative za podršku.

“Kfor će nastaviti da ulaže napore i da pruža podršku bilo koje vrste kako bi se poboljšala budućnost stanovništva, sa posebnim osvrtom na najmlađu generaciju“, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane