Vesti
Saopštenja

Saljih Mustafa pred sudom u Hagu u ponedeljak

Prvo pristupanje sudu Saljiha Mustafe u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu održaće se u ponedeljak, 28. septembra u 15 časova.
Saljih Mustafa pred sudom u Hagu u ponedeljak
Zgrada Specijalnog suda u Hagu (Foto RSE)

Optužnica protiv Saljiha Mustafe potvrđena je 12. juna 2020. godine, a Specijalizovano tužilaštvo je Saljiha Mustafu uhapsilo 24. septembra, dok je istog dana prebačen u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, saopštilo je Specijalno tužilaštvo.

Saljih Mustafa se u optužnici tereti da je "individualno krivično odgovoran za ratne zločine po međunarodnom pravu, odnosno za proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo".

Saopšteno je i da će prvo pristupanje sudu Saljiha Mustafe biće javno i može se pratiti na internet stranici https://www.scp ks.org/sr/streaming na kojoj se emituje uz neznatno zakašnjenje.

Sudsko zasedanje se može pratiti i iz galerije za posetioce sudnice Specijalizovanih veća u Hagu.Ostale vesti

MZZP: Nameštaj i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je nameštaj, belu tehniku i prehrambene pakete za 14 interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću.

  • 22.10.2020
UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020