Sahrana posmrtnih ostataka 28 Albanaca

Posmrtni ostaci 28 tela pronađenih u masovnoj grobnici u Rudnici biće sahranjeni 5. aprila u selu Rezala u opštini Srbica.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sastanak sa članovima porodica (Foto Euleks)

Kako je saopštio Euleks, Odeljenje za sudsku medicinu danas se sastalo sa članovima porodica 28 žrtava pronađenih u masovnoj grobnici u Rudnici kod Raške.

Odeljenje za sudsku medicinu zvanično je obavestilo porodice o identifikaciji njihovih srodnika i predalo im relevantna dokumenta. Posmrtni ostaci 28 žrtava biće sahranjeni u selu Rezala u opštini Srbica, 5. aprila.

Euleks navodi da su u toku dvomesečne istrage koja je trajala od aprila do juna 2014. godine pronađeni posmrtni ostaci 54 osoba.

“Izvršene su 53 identifikacije dok je jedna osoba još uvek neidentifikovana zbog nepoklapanja DNK analize. Posmrtni ostaci četiri osobe već su predati njihovim porodicama 18. septembra 2014. godine“, navodi Euleks.

Ostale vesti

 • Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Predsednik Kosova Hašim Tači je u poseti Japanu gde će učestvovati na ceremoniji krunisanju cara Naruhita. Tačija je na samom početku službene posete dočekao premijer Japana Šinzo Abe, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • Hašim Tači otputovao u Japan

  Hašim Tači otputovao u Japan

  Predsednik Kosovo Hašim Tači otputovao je danas u Japan, gde će učestvovati na svečanosti krunisanja cara Naruhitoa, u utorak 22. oktobra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja

  SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja "Trepče"

  "Srpski narod na Кosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnosti na uvek i na svakom koraku, a u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda", saopštila je Srpska lista.

 • Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

  Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

  Srpska lista najoštrije osuđuje upad naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije na sever Кosova. “Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, navodi se u saopštenju ove političke partije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane