Sahrana posmrtnih ostataka 28 Albanaca

Posmrtni ostaci 28 tela pronađenih u masovnoj grobnici u Rudnici biće sahranjeni 5. aprila u selu Rezala u opštini Srbica.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sastanak sa članovima porodica (Foto Euleks)

Kako je saopštio Euleks, Odeljenje za sudsku medicinu danas se sastalo sa članovima porodica 28 žrtava pronađenih u masovnoj grobnici u Rudnici kod Raške.

Odeljenje za sudsku medicinu zvanično je obavestilo porodice o identifikaciji njihovih srodnika i predalo im relevantna dokumenta. Posmrtni ostaci 28 žrtava biće sahranjeni u selu Rezala u opštini Srbica, 5. aprila.

Euleks navodi da su u toku dvomesečne istrage koja je trajala od aprila do juna 2014. godine pronađeni posmrtni ostaci 54 osoba.

“Izvršene su 53 identifikacije dok je jedna osoba još uvek neidentifikovana zbog nepoklapanja DNK analize. Posmrtni ostaci četiri osobe već su predati njihovim porodicama 18. septembra 2014. godine“, navodi Euleks.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane