Vesti
Saopštenja

Rok za žalbe za porez na imovinu do 30. aprila

Poreska služba opštine Gračanica obaveštava poreske obveznike da je poslednji rok za žalbe za porez na imovinu 30. april 2016. godine.
Rok za žalbe za porez na imovinu do 30. aprila
Opština Gračanica (Foto Kim)

„Obveznik poreza na imovinu koji smatra da mu je rešenjem nadležnog organa jedinice lokane samouprave pogrešno utvrđen porez ili primeti bilo koju drugu nepravilnost može zahtevati ponovno razmatranje“, saopšteno je iz poreske službe.

Potrebno je da se pismeni zahtev dostavi Kancelariji za porez na imovinu sa svim dokumentima za dokazivanje. Poslednji rok za podnošenje žalbe je 30. april.

Forma žalbe može se pruzeti u opštini Gračanica u Kancelariji poreske službe.

Otpis poreza na imovinu Opština Gračanica obaveštava poreske obveznike, fizička i pravna lica, na teritoriji lokalne samouprave da je na snazi Zakon o amnestiji koji podrazumeva otpis poreza na imovinu do 31. decembra 2008. godine, uz uslov da se isplati dug u poslednjih pet godina, odnosno od 1. januara 2009. godine do 31. decembra 2014. godine.

Zakon o amnestiji podrazumeva i otpis kazni i kamata za period od 1. januara 2009. godine do 31. decembra 2014. godine ukoliko se izmiri dug za porez na imovinu za isti period. Poreski dug moguće je isplatiti na rate uz predhodno potpisan ugovor sa opštinom Gračanica.Ostale vesti

ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da pitanje Kosova i odnos sa Prištinom ostaje jedan od najvećih izazova i za pitanje bezbednosti zemlje.
  • 19.10.2020