Vesti
Saopštenja

Rok za registraciju vozila 17. avgust

Građani koji nisu registrovali svoja vozila, zbog situacije prouzrokovane epidemijom koronavirusa, imaju rok da svoje obaveze ispune do 17. avgusta, saopšteno je iz Agencije za civilnu registraciju.
Rok za registraciju vozila 17. avgust
Ilustracija (Foto autorepublika.com)

U saopštenju se napominje da do 17. avgusta važi polisa osiguranja i potvrda o tehničkoj ispravnosti vozila, bez obzira na vremenski rok.

"Nakon ovog datuma, građani su dužni da dostave novu polisu osiguranja, koja ne sme biti starija od pet dana od dana izdavanja, i novu potvrdu kojom se potvrđuje tehnička ispravnost vozila, a koja ne sme da bude stariji od 30 dana od dana izdavanja", navodi se u saopštenju.

U suprotnom, ističe se, Policija Kosova će se pobrinuti za sprovođenje navedenog roka.

Takođe, saopšteno je da se sve vrste registracije vozila mogu izvršiti u svakom Centru za registraciju vozila iz odgovarajućeg regiona, "bez obzira na mesto prebivališta ili boravka vlasnika vozila".Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020