Vesti
Saopštenja

Rok za registraciju vozila 17. avgust

Građani koji nisu registrovali svoja vozila, zbog situacije prouzrokovane epidemijom koronavirusa, imaju rok da svoje obaveze ispune do 17. avgusta, saopšteno je iz Agencije za civilnu registraciju.
Rok za registraciju vozila 17. avgust
Ilustracija (Foto autorepublika.com)

U saopštenju se napominje da do 17. avgusta važi polisa osiguranja i potvrda o tehničkoj ispravnosti vozila, bez obzira na vremenski rok.

"Nakon ovog datuma, građani su dužni da dostave novu polisu osiguranja, koja ne sme biti starija od pet dana od dana izdavanja, i novu potvrdu kojom se potvrđuje tehnička ispravnost vozila, a koja ne sme da bude stariji od 30 dana od dana izdavanja", navodi se u saopštenju.

U suprotnom, ističe se, Policija Kosova će se pobrinuti za sprovođenje navedenog roka.

Takođe, saopšteno je da se sve vrste registracije vozila mogu izvršiti u svakom Centru za registraciju vozila iz odgovarajućeg regiona, "bez obzira na mesto prebivališta ili boravka vlasnika vozila".Ostale vesti

Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021
Omogućiti nesmetan rad novinarima
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja oduzimanja opreme i ometanja rada novinara koji su jutros izveštavali sa protesta u Severnoj Mitrovici i Zvečanu zbog akcije policije iz Prištine i poziva građane i policiju da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla. Postom na Fejsbuku pod naslovom "Albanski i srpski novinari napadnuti su na severu" oglasila se i Asocijacija novinara Kosova (ANK).
  • 13.10.2021
Eparhija raško-prizrenska poziva na smirivanje situacije
Povodom jutrošnje akcije Кosovske policije na severu Кosova i Metohije, pri čemu je  upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije, stoji u saopštenju.
  • 13.10.2021
Petković sa raseljenima o učešću na lokalnim izborima
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je Jagodinu i razgovarao sa raseljenim licima sa Kosova i Metohije privremeno smeštenim u ovom gradu i pozvao ih da uzmu učešće i glasaju na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.
  • 12.10.2021