Vesti
Saopštenja

Rita Ora ponovo na Kosovu

Svetska pop zvezda Rita Ora ponovo je ovih dana u svom rodnom gradu Prištini. Ovoga puta došla je kao ambasador Unicefa.
Rita Ora ponovo na Kosovu
Rita Ora u Prištini (Foto Unicef)

Rita Ora, britanska zvezda kosovskog porekla doputovala je ove nedelje na Kosovo u okviru Unicefovog programa podrške.

Ona je ambasador ove svetske organizacije od 2013. godine, a na Kosovu boravi povodom godišnjice rada Kancelarije Unicefa na Kosovu.

"Veoma sam srećna što sam se vratila na Кosovo, i što sam privilegovana da ispunim žele deci i porodicama koje podržava Unicef. Ovo je moje prvo putovanje sa Unicefom u okviru programa koji pozitivno utiče na zdravlje i razvoj dece, i važno je za sve nas da Unicef nastavi da ih podržava”.

Unicefov program na Kosovu pruža mogućnosti za obuku, finansiranje i mentorstva za mlade ljude da pokrenu sopstveni biznis i pomognu zajednici.

Rita Ora je poslednji put boravila na Kosovu prošle godine na desetogodišnjicu od proglašenja nezavisnosti. Tada je održala besplatni koncert za svoj narod.Ostale vesti

’’Osmani nije spremna da primeni odluke Ustavnog suda’’
“Vjosa Osmani se bez imalo stida drznula da govori o nekakvom poštovanju Ustava i zakona, ona ista koja nije nikada pokazala spremnost da primeni odluku Ustavnog suda kojim je naloženo da se vrati oteta zemlja manastiru Visoki Dečani, ili da pozove na odgovornost sve koji nikako da počnu sa poštovanjem prava srpskog naroda koja im garantuju akti koje pominje", navedeno je u saopštenju za medije iz Srpske liste.
  • 07.10.2022
Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022