Vesti
Saopštenja

Rita Ora ponovo na Kosovu

Svetska pop zvezda Rita Ora ponovo je ovih dana u svom rodnom gradu Prištini. Ovoga puta došla je kao ambasador Unicefa.
Rita Ora ponovo na Kosovu
Rita Ora u Prištini (Foto Unicef)

Rita Ora, britanska zvezda kosovskog porekla doputovala je ove nedelje na Kosovo u okviru Unicefovog programa podrške.

Ona je ambasador ove svetske organizacije od 2013. godine, a na Kosovu boravi povodom godišnjice rada Kancelarije Unicefa na Kosovu.

"Veoma sam srećna što sam se vratila na Кosovo, i što sam privilegovana da ispunim žele deci i porodicama koje podržava Unicef. Ovo je moje prvo putovanje sa Unicefom u okviru programa koji pozitivno utiče na zdravlje i razvoj dece, i važno je za sve nas da Unicef nastavi da ih podržava”.

Unicefov program na Kosovu pruža mogućnosti za obuku, finansiranje i mentorstva za mlade ljude da pokrenu sopstveni biznis i pomognu zajednici.

Rita Ora je poslednji put boravila na Kosovu prošle godine na desetogodišnjicu od proglašenja nezavisnosti. Tada je održala besplatni koncert za svoj narod.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020