Vesti
Saopštenja

Rikalo: Ulaganje u promocije poljoprivrednih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede će se u narednom periodu fokusirati na ulaganja u promocije poljoprivrednih proizvoda, kazao je Nenad Rikalo.
Rikalo: Ulaganje u promocije poljoprivrednih proizvoda
Sa današnjeg sastanka (Foto Ministarstvo poljoprivrede)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo primio je danas predstavnike Mreže međunarodnih marketinških agencija "M & CSAATCHI", sa kojima je razgovarao o mogućnostima promocije kosovskih poljoprivrednih proizvoda preko ove mreže.

Tokom sastanka ministar Rikalo je prisutne upoznao sa stanjem u poljoprivrednom sektoru, sa posebnim akcentom na ulaganja ministarstva poslednjih godina.

On je naglasio da će se ministarstvo i u narednom periodu fokusirati na ulaganja u promocije poljoprivrednih proizvoda, posebno u sektorima sa mogućnošću povećanja proizvodnje koja će usloviti poboljšanu konkurentnost poljoprivrednih proizvodjača, kao i povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Izmedju ostalog, na sastanku je bilo reči o oblicima i načinu saradnje na promociji poljoprivrednih proizvoda na međunarodnom tržištu, koji bi uticali na rast izvoza.

Aneil Bedi, jedan od partnera Mreže medjunarodnih marketinških agencija "M & CSAATCHI", se zahvalio ministru na spremnosti za saradnju i upoznao ga sa aktivnostima na koje je mreža spremna radi promocije kosovske poljoprivredne proizvode.

On je istakao da su partneri mreže fokusirani na rešavanje najizazovnijih i najvažnijih problema sa kojima se susreće stanovništvo u zemljama u razvoju.

 Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021