"Rezolucija o navodnom genocidu klevetnički dokument"

“Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Кosovu i Metohiji je klevetnički dokument, i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine” tvrdi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

“Ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Кosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela”.

Đurić u pisanoj izjavi medijima navodi da “mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Кosovu I Metohiji je verovatno podsvesni odjek njihove nečiste savesti”.

“Njihov takozvani državotvorni projekat suštinski je zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama”.

Direktor Kancelarije za KiM navodi da civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u “prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti” je veoma blizu.

Ostale vesti

 • Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.

 • Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide o bilateralnoj saradnji, podršci Norveške Kosovu, kao i o miru i stabilnosti u regionu.

 • Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane