Vesti
Saopštenja

"Rezolucija o navodnom genocidu klevetnički dokument"

“Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Кosovu i Metohiji je klevetnički dokument, i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine” tvrdi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

“Ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Кosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela”.

Đurić u pisanoj izjavi medijima navodi da “mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Кosovu I Metohiji je verovatno podsvesni odjek njihove nečiste savesti”.

“Njihov takozvani državotvorni projekat suštinski je zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama”.

Direktor Kancelarije za KiM navodi da civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u “prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti” je veoma blizu.Ostale vesti

Gužve na Merdaru
Na administrativnom prelazu Merdare, između Kosova i cenralne Srbije danas se beleži duže zadržavanje. Na Merdaru se čeka i do sat vremena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.
  • 15.05.2021
Petković i Boneli o povratku raseljenih lica sa Kosova
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa šeficom Кancelarije Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji Frančeskom Boneli o povratku raseljenih lica na Kosovo, napadima na povrtanike I imovinu SPC, navodi se u saopštenju Kancelarije.
  • 14.05.2021
Otmica rudara Žarka Spasića, koja se dogodila na današnji dan 1998. godine, označila je početak masovnog stradanja srpskog civilnog stanovništva na Кosovu, a za veliku većinu tih zločina do danas niko nije odgovarao, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 14.05.2021
Petković: Priština nema osnov da tuži Srbiju
„Кontradiktornost i apsurd su postali omiljene retoričke figure političara u Prištini, koji iz dana u dan poručuju da žele da istovremeno razgovaraju sa predstavnicima Beograda i da tuže Srbiju za genocid“, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. 
  • 13.05.2021
Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca, saopšteno je iz Opštine. 
  • 12.05.2021
Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021