"Rezolucija o navodnom genocidu klevetnički dokument"

“Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Кosovu i Metohiji je klevetnički dokument, i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine” tvrdi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

“Ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Кosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela”.

Đurić u pisanoj izjavi medijima navodi da “mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Кosovu I Metohiji je verovatno podsvesni odjek njihove nečiste savesti”.

“Njihov takozvani državotvorni projekat suštinski je zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama”.

Direktor Kancelarije za KiM navodi da civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u “prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti” je veoma blizu.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane