Revitalizacija mosta u Mitrovici odlaže se za 48 časova

Evropska unija odlaže za maksimalno 48 časova početak revitalizacije mosta i okolnog ambijenta u Mitrovici, koja je bila planirana za danas, kako bi svim stranama dala dodatno vreme za postizanje obostrano prihvatljivog rešenja.

Podeli ovaj članak sa:
 • Park mira (Foto Tanjug)

Ovo malo kašnjenje trebalo bi omogućiti okončanje razgovora o Sporazumu o saradnji o opštinskim granicama između opština Severna Mitrovica i Južna Mitrovica.

EU je privržena postizanju konsenzusa svih strana pre nego što se počne sa radovima, kako bi se proces revitalizacije mogao odvijati nesmetano u interesu građana.

Kancelarija EU na Kosovu/Specijalni predstavnik EU će nastavljati da obaveštava kosovsku javnost o budućim koracima u vezi sa revitalizacijom mosta u Mitrovici.

Revitalizacija mosta u Mitrovici je predviđena sporazumom o slobodi kretanja, koji je postignut 25. avgusta 2015. između Prištine i Beograda.

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane