Vesti
Saopštenja

Revakcinacija građana sa Kosova u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu

Na tri izdvojena punkta u Raški, Кuršumliji i Bujanovcu danas počinje davanje druge doze vakcine protiv kovida-19 građanima sa Кosova, saopštila je Kancelarija za KiM. 
Revakcinacija građana sa Kosova u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu
Vakcinacija građana Kosova (Foto Kancelarija za KiM)

U Raški se vakcinišu građani iz četiri opštine na severu, u Bujanovcu iz Кosovskog Pomoravlja, a građani iz Metohije i centralnog Kosova vakcinu primaju u Кuršumliji.

Imunizacija drugom dozom vakcine počinje istog dana kada i za građane iz centralne Srbije. Kako navode u Kancelariji, obezbeđene su dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa Kosova.

Do sada je vakcinu protiv koronavirusa primilo više od 7.000 građana sa Kosova. Prevoz na vakcinaciju obezbedila je upravo Kancelarija za Kim.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021