Vesti
Saopštenja

Revakcinacija građana sa Kosova u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu

Na tri izdvojena punkta u Raški, Кuršumliji i Bujanovcu danas počinje davanje druge doze vakcine protiv kovida-19 građanima sa Кosova, saopštila je Kancelarija za KiM. 
Revakcinacija građana sa Kosova u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu
Vakcinacija građana Kosova (Foto Kancelarija za KiM)

U Raški se vakcinišu građani iz četiri opštine na severu, u Bujanovcu iz Кosovskog Pomoravlja, a građani iz Metohije i centralnog Kosova vakcinu primaju u Кuršumliji.

Imunizacija drugom dozom vakcine počinje istog dana kada i za građane iz centralne Srbije. Kako navode u Kancelariji, obezbeđene su dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa Kosova.

Do sada je vakcinu protiv koronavirusa primilo više od 7.000 građana sa Kosova. Prevoz na vakcinaciju obezbedila je upravo Kancelarija za Kim.Ostale vesti

Petković: Briselski dijalog talac nespremnosti Prištine
"Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima i već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevaće konkretne poteze u tom pravcu, što je jasno istakla i Evropska unija", ponovio je Petar Petković u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.
  • 25.10.2021

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021