Rešavanje problema zagađenosti reke u Lapljem Selu prioritet

Ministarstvo administracije i lokalne samouprave organizovalo je sastanak na kome se razgovaralo o problemima na terenu. “Prioritet svih prioriteta je trajno rešavanje problema zagađenog rečnog korita u Lapljem Selu”, navodi se u saopštenju MALS-a.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa sastanka (Foto MALS)

Sastanak je održan u kabintu ministarke Adrijane Hodžić, a prisustvovali su ministar prostornog planiranja i životne sredine Fatmir Matoši, građevinski inspektor u MPPŽS-u Fljorije Kćiku, direktor za urbanizam u Opštini Gračanica Dejan Jovanović, u prisustvu narodnog advokata Hiljmija Jašarija i negove zamenice Marije Radulović.

Kako se naovodi u saopštenju, na sastanku su predočeni problemi na terenu, te su se sve strane složile da je “prioritet svih prioriteta rešavanje ovog problema kroz iznalaženje trajnog i održivog rešenja”.

Iako su pozvani, saopšteno je da predstavnici opštine Priština i opštine Kosovo Polje nisu prisustvovali prvom sastanku ovog tipa.

Ministar prostornog planiranja i životne sredine Fatmir Matoši je izrazio spremnost za izdvajanje znatnih sredstava, kako bi se taj problem rešio na adekvatan način.

Ističe se da je Opština Gračanica “ohrabrena da uputi konkretne zahteve kroz predloge projekata, kako bi se rešavanju ovog problema pristupilo i sa lokalnog i sa centralnog nivoa”.

Institucija ombudsmana na čelu sa Hiljmijem Jašarijem, insistira na poštovanju zakona i zakonskih obaveza koje imaju i centralne i lokalne vlasti prema građanima.

“Ministarstvo administracije lokalne samouprave izrazilo je spremnost za konstantnu podršku i koordinaciju kako bi se problem reke Gračanke u Lapljem Selu, trajno rešio”, zaključuje se u sapštenju pomenutog ministarstva.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane