Vesti
Saopštenja

Rešavanje problema zagađenosti reke u Lapljem Selu prioritet

Ministarstvo administracije i lokalne samouprave organizovalo je sastanak na kome se razgovaralo o problemima na terenu. “Prioritet svih prioriteta je trajno rešavanje problema zagađenog rečnog korita u Lapljem Selu”, navodi se u saopštenju MALS-a.
Rešavanje problema zagađenosti reke u Lapljem Selu prioritet
Sa sastanka (Foto MALS)

Sastanak je održan u kabintu ministarke Adrijane Hodžić, a prisustvovali su ministar prostornog planiranja i životne sredine Fatmir Matoši, građevinski inspektor u MPPŽS-u Fljorije Kćiku, direktor za urbanizam u Opštini Gračanica Dejan Jovanović, u prisustvu narodnog advokata Hiljmija Jašarija i negove zamenice Marije Radulović.

Kako se naovodi u saopštenju, na sastanku su predočeni problemi na terenu, te su se sve strane složile da je “prioritet svih prioriteta rešavanje ovog problema kroz iznalaženje trajnog i održivog rešenja”.

Iako su pozvani, saopšteno je da predstavnici opštine Priština i opštine Kosovo Polje nisu prisustvovali prvom sastanku ovog tipa.

Ministar prostornog planiranja i životne sredine Fatmir Matoši je izrazio spremnost za izdvajanje znatnih sredstava, kako bi se taj problem rešio na adekvatan način.

Ističe se da je Opština Gračanica “ohrabrena da uputi konkretne zahteve kroz predloge projekata, kako bi se rešavanju ovog problema pristupilo i sa lokalnog i sa centralnog nivoa”.

Institucija ombudsmana na čelu sa Hiljmijem Jašarijem, insistira na poštovanju zakona i zakonskih obaveza koje imaju i centralne i lokalne vlasti prema građanima.

“Ministarstvo administracije lokalne samouprave izrazilo je spremnost za konstantnu podršku i koordinaciju kako bi se problem reke Gračanke u Lapljem Selu, trajno rešio”, zaključuje se u sapštenju pomenutog ministarstva.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020