Vesti
Saopštenja

Renoviranje zemljanog puta do manastira Dečani

Opština Dečani, manastir Visoki Dečani i Kfor potpisali su sporazum o renoviranju zemljanog puta u okviru Specijalne zaštićene zone iza manastira.
Renoviranje zemljanog puta do manastira Dečani
Frančesko Filjiuolo, Rasim Selmanaj i otac Sava Janjić (Foto Kfor)

Sporazum je potpisan u kampu "Vilađo Italia" (Villaggio Italia), u sedištu Multinacionalne borbene grupe Zapad.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima sporazum su potpisali komandant Kfora general-major Frančesko Paolo Filjuolo, predsednik Opštine Dečani Rasim Selmanaj i iguman manastira otac Sava Janjić.

Radove će, kako je saopšteno, izvesti zajednička logistička grupa za podršku, a biće plaćeni iz italijanskih fondova pomoći.

Radovi neće ugroziti monaški način života, već će poboljšati pristup izvoru vode, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da pitanje Kosova i odnos sa Prištinom ostaje jedan od najvećih izazova i za pitanje bezbednosti zemlje.
  • 19.10.2020