Vesti
Saopštenja

Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima

Ministarka administracije i lokalne samouprave (MALS) Emilija Redžepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju“.
Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima
Sastanak Redžepijeve i predstavnika Svetske banke (Foto MALS)

Pomenuti projekat biće finansiran od strane Japanske Vlade i biće sproveden u 10 opština. Visina granta će iznositi približno 3 miliona dolara, u vremenskom period od tri godine, navodi se u saopštenju MALS-a.

“Opšti cilj ovog projekta je da se poboljša društveno ekonomska uključenost najmanje 3000 neuključenih mladih osoba, uzrasta od 15 do 29 godina, pripadnika svih zajednica sa akcentom na marginalizovane grupe. Ovaj projekat biće u oblasti obuke i ulaganja u inicijative mladih, a ciji je uključivanje mladih u lokalni ekonomski razvoj”, stoji u saopštenju.

Ministarka Redžepi je izrazila zahvalnost predstavnicima Svetske Banke koji su, kako je navela, prepoznali problem mladih na Kosovu.

“Pomoć i podrška mladima je od suštinskog značaja i treba biti prioritet kako centralnih tako i lokalnih institucija”.

I samo ministarstvo će se, kako se navodi, u narednom periodu baviti rešavanjem problema mladih, njihovim zapošljavanjem i pružanju podrske njihovim inicijativama.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021