Vesti
Saopštenja

Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima

Ministarka administracije i lokalne samouprave (MALS) Emilija Redžepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju“.
Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima
Sastanak Redžepijeve i predstavnika Svetske banke (Foto MALS)

Pomenuti projekat biće finansiran od strane Japanske Vlade i biće sproveden u 10 opština. Visina granta će iznositi približno 3 miliona dolara, u vremenskom period od tri godine, navodi se u saopštenju MALS-a.

“Opšti cilj ovog projekta je da se poboljša društveno ekonomska uključenost najmanje 3000 neuključenih mladih osoba, uzrasta od 15 do 29 godina, pripadnika svih zajednica sa akcentom na marginalizovane grupe. Ovaj projekat biće u oblasti obuke i ulaganja u inicijative mladih, a ciji je uključivanje mladih u lokalni ekonomski razvoj”, stoji u saopštenju.

Ministarka Redžepi je izrazila zahvalnost predstavnicima Svetske Banke koji su, kako je navela, prepoznali problem mladih na Kosovu.

“Pomoć i podrška mladima je od suštinskog značaja i treba biti prioritet kako centralnih tako i lokalnih institucija”.

I samo ministarstvo će se, kako se navodi, u narednom periodu baviti rešavanjem problema mladih, njihovim zapošljavanjem i pružanju podrske njihovim inicijativama.Ostale vesti

“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020