Vesti
Saopštenja

Redžepi sa Kosnetom o aktuelnim pitanjima

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Emilija Redžepi sastala sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i direktorkom USAID-a Lisom Magno sa kojima je razgovarala o trenutnoj situaciji na Kosovu.
Redžepi sa Kosnetom o aktuelnim pitanjima
Kosnet i Redžepi (Fot MALS)

Na sastanku je bilo reči i o bezbednosti, položaju nevećinskih zajednica, orjentacijama nove Vlade kao i o značajnosti nastavka dijaloga Prištine i Beograda.

Redžepi je istakla značaj podrške koju SAD pruža kosovskom društvu.

“Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave će u mom mandatu pokušati da, što je više moguće podrži lokalne samouprave, poboljša njihovu efikasnost i efektivnost, stanje na samom terenu u svakoj od 38 opština, sa akcentom na multietničke opštine, a sve za dobrobit naših građana”, istakla je ministarka u razgovoru sa ambasadorom.

Takođe je na sastanku bilo reči i o poštovanju ljudskih i manjinskih prava, poštovanju upotrebe jezika u svim opštinama, pružanju razne vrste podrške od strane USAID-a kao i stvaranju prostora za američke investiture na Kosovu.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021