Vesti
Saopštenja

Redžepi i Barišić o nastavku saradnje

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Emilija Redžepi dočekala je ambasadorku Hrvatske Danijelu Barišić. Redžepi je tokom sastanka istakla da je neophodna podrška lokalnim samoupravama, "pogotovo opštinama u kojima žive nevećinske zajednice".
Redžepi i Barišić o nastavku saradnje
Danijela Barišić i Emilija Redžepi (Foto MALS)

Aktuelna situacija na Kosovu, plan i aktivnosti MALS-a, stanje u lokalnim samoupravama, samo su neke od tema sastanka ministarke i ambasadorke Barišić.

Ministarka Emilija Redžepi se zahvalila ambasadorki Barišić i Hrvatskoj na njihovoj posvećenosti da pomognu Kosovu i celoma Zapadnom Balkanu. Takođe je od strane ministarke istaknuta i potreba za daljom saradnjom i podrškom lokalnim samoupravama, "pogotovo opštinama u kojima žive nevećinske zajednice", saopšteno je iz MALS-a.

“Neophodna nam je podrška Hrvatske preko različitih EU projekata za naše opštine, projekti koji se odnose na ruralni razvoj, vodovodnu i električnu mrežu, itd. Hrvatska predsedava Evropskom unijom i ima stručne ljude u institucijama Evropskog Parlamenta i svaka vrsta pomoći nam je više nego neophodna“, istakla je ministarka Redžepi.

Ambasadorka Barišić je upoznala ministrku sa zalaganjima Hrvatske tokom presedavanja Saveta Evropske Unije i organizaciji Konferencije o Budućnosti Evrope i inicijativama koje se odnose na Zapadni Balkan.

Sagovornice su se složile oko nastavka saradnje koja će imati za cilj poboljšanje života svih zajednica na Kosovu.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021