Vesti
Saopštenja

Rašić osudio ranjavanje Zorana Kostića

Predsednik PDS-a i poslanik u Skupštini Kosova, Nenad Rašić, izrazio je žaljenje zbog ranjavanja Zorana Kostića iz Pasjana i od nadležnih zatražio da se hitno pronađe i drugi napadač.
Rašić osudio ranjavanje Zorana Kostića
Nenad Rašić (Foto Kim)

“Istraga mora da bude efikasnija, nego prethodne da bi se napadači kaznili. U protivnom će samo rasti nepoverenje u institucije Kosova i nepoverenj u mogućnost igradnje multietničkog društva”, istakao je Rašić.

Rašić je naveo da rešenje treba tražiti dijalogom a ne nasilinišvom.

Ranjavanje Zorana Kostića iz Pasjana sinoć je osudio i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.

Kosovska policija je sinoć uhapsila jednu osobu albanske nacionalnosti osumnjičenu za ovaj napad. Za drugim Albancem se još uvek traga.Ostale vesti

UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020