Vesti
Saopštenja

Rašić: Da Božić donese radost

Predsednik Progresivne demokratske stranke i poslanik “Srpske liste” u Skupštini Kosova Nenad Rašić čestitao je Božić predstavnicima SPC i vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.
Rašić: Da Božić donese radost
Nenad Rašić (Foto Kim)

"Čestitam vam Božić i želim da ga provedete u dobrom zdravlju, blagostanju, toleranciji, razumevanju i miru. Neka vam praznik Hristovog rođenja donese radost u krugu porodice i prijatelja. Mir Božiji, Hristos se rodi", navodi se u čestitki Rašića.Ostale vesti

Američka ambasada donirala opremu tužiocima  i prihvatilištima
Predstavnici Kancelarije Ambasade SAD za međunarodni programa za narkotike i sprovodjenje zakona (INL)  donirali  su laptop računare i drugu opremu tužiocima, zaštitnicima žrtava i prihvatilištvima za žrtve porodičnog nasilja kako bi pomogli žrtvama porodičnog nasilja, navodi se u saopštenju.  
  • 27.05.2020
Jevtić: Proces povratka Srba doveden u pitanje

Povratnici u Istoku i Klini sinoć i danas ponovo su bili na meti napadača.Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, navodi je da je proces povratka Srba zbog kontinuiranih napada na povratnike i njihovu imovinu ozbiljno doveden u pitanje. Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak su danas posetili povratnike u Ljuboždi i Drenovcu.

  • 27.05.2020
Kancelarija za KiM: Međunarodne misije da zaustave napade na Srbe
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom učestalih napada na Srbe na Kosovu zahteva od međunarodnih misija da hitno preduzmu mere i zaustave najnoviji talas nasilja prema Srbima, navodi se u saopštenju.
  • 27.05.2020
“Krajnje je vreme da se stane na put nasilju”
Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak danas su obišli selo Biča u opštini Кlina i razgovarali sa povratnikom Đorđijom Đorovićem koji je juče napadnut i kome je prećeno smrću na njegovom imanju.
  • 26.05.2020
Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020