Vesti
Saopštenja

Rakić: Tahiri skreće pažnju sa ubistva žandarma

Goran Rakić pozvao je Editu Tahiri da se uzdrži od komentarisanja zbivanja u Mitrovici i na administrativnoj liniji sa centralnom Srbijom, dok ne bude izabrana nova kosovska vlada.
Rakić: Tahiri skreće pažnju sa ubistva žandarma
Goran Rakić (Foto Tanjug)

U pisanoj izjavi medijima gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kaže da Tahirijeva želi da skrene pažnju sa ubistva srpskog žardarma i činjenice  da se jedino na Kosivu u ilegalnu seču šuma ide kalašnjikovima i automatskim oružjem.

"Nije li to dovoljan razlog da se Tahirijeva uzdrži od reagovanja, ili joj treba podsećanje na činjenicu da su drvoseče ilegalno prešle administrativnu liniju, i to još naoružani", naveo je Rakić.

Rakić je objašnjava da Vučić nije mislio na slobodu kretanja, nego na ilegalne prelaske, i dodao da Edita Tahiri to zna, ali želi da skrene pažnju sa očitih propusta kosovskih organa bezbednosti na administrativnoj liniji i da težište problema prebaci na Beograd.

"Shvatam da je postojeća kosovska vlada odlazeća i da Edita Tahiri prilično gubi politički kompas, ali i kada reaguje trebalo bi prvo da konsultuje svoje kolege iz vlade, koji su, poput Bajrama Redžepija, ocenili legitimnim odluke Beograda da pošalje pojačanje policijskim i vojninm snagama u kopnenoj zoni bezbednosti, a ne da odstupa od njih i da o vladi Hašima Tačija nudi sliku raštimovanog orkestra", naveo je Rakić.

Rakić ocenio je da najave Edite Tahiri da će buldožerima ukloniti žardinjere sa sadnicama i zeleni pojas na glavnom mostu na Ibru, takođe govore o putu kojim ona korača.

"Građani Severne Kosovske Mitrovice to neće dozvoliti, a mi kao njihovi predstavnici ćemo ih u otporu podržati. To je borba za njihovu egzistenciju i oni su svesni da bi takav scenario proizveo neprilike i incidente", naveo je Rakić.Ostale vesti

Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020
Kfor donirao specijalnu opremu za deci sa autizmom
Vojnici Regionalne komande Kfor-Istok poklonili su specijalnu opremu, nevladinoj organizaciji „Autizmi“ koja podržava decu pogođenu autizmom iz svih zajednica na Kosovu, bez obzira na rasu, veru, pol ili nacionalnost, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 25.09.2020
“KEK prekršio Zakon o upotrebi jezika”
Kosovska elektrokorporacija (KEK) nedavno je objavila konkurs za prijem radnika samo na albanskom jeziku, čime je prekršila Zakon o upotrebi jezika, saopštila je Kancelarija poverenika za jezike pri kabinetu premijera Kosova.
  • 24.09.2020
Donirani računari za škole
Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola. Istovremeno su predstavnici misije UNMIК poklonili 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.
  • 24.09.2020
Štrpce: Uskoro stanovi za raseljene i socijalno ugrožene porodice
Završetak radova na pet novih zgrada za raseljena lica iz opštine Štrpce, smeštena u kolektivnim centrima, očekuje se u naredne tri nedelje, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 24.09.2020