Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorom Nemačke o važnosti nastavka dijaloga

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Nemačke Jornom Rodeom. Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj situaciji i važnosti nastavka dijaloga, saopšteno je iz MLS-a.
Rakić sa ambasadorom Nemačke o važnosti nastavka dijaloga
Jorn Rode i Goran Rakić na sastanku (Foto MLS)

U saopštenju MLS-a se ističe da je ministar Goran Rakić poželeo dobrodošlicu ambasadoru Jornu Rodeu i uspešan budući mandat, nakon čega je i predstavio aktivnosti ministarstva kao i strategije za podršku i pomoć lokalnim samoupravama na Kosovu.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj situaciji, „važnosti nastavka dijaloga, ekonomskom razvoju, podršci mladima kao i izazovima sa kojima su se Kosovo i Nemačka suočile tokom borbe sa pandemijom kovid-19“, napominje se u saopštenju.

Rakić je naveo da je Ministarstvo lokalne samouprave spremno da dosadašnju saradnju sa ambasadom Nemačke „koja je bila na visokom nivou, podigne na još višu lestvicu“.

Ambasador Rode zahvalio se ministru na dočeku i izrazio spremnost na buduću saradnju, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurti obmanjuje da postoje rokovi za normalizaciju
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je, povodom izjave premijera Kosova Aljbina Кurtija o unapred postavljenim rokovima za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da je krajnje vreme da "prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine". 
  • 26.11.2022
Izbori za Skupštine opština Zvečan i Leposavić 25. decembra
Kosovska predsednica Vjosa Osmani odredila je 25. decembar kao datum za održavanje preveremenih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 
  • 25.11.2022
Petković: Deo srpske opozicije priželjkuje sukobe na Кosovu

"Beograd i njegovi predstavnici su, rešavajući najakutniji problem registarskih tablica, uspeli da spreče Aljbina Кurtija u realizaciji plana destabilizacije Кosova i Metohije, eskalaciju situacije na terenu i potencijalno tragične posledice", naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 24.11.2022
Zijade pozdravlja sporazum postignut u Briselu

Specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade pozdravlja dogovor postignut u Briselu o merama za deeskalaciju tenzija, saopšteno je medijima.

  • 24.11.2022
Srpska lista: Građani će moći da produže važenje registracije
Srpska lista pozdravlja dogovor koji je postignut u Briselu, čime je potvrđeno da КM tablice ostaju u upotrebi, da ih niko neće oduzimati, niti će se pisati kazne građanima koji poseduju vozila sa КM tablicama, saopšteno je medijima iz ove političke partije.
  • 24.11.2022
Osmani sa političkim partijama o datumu izbora SO Zvečan i Leposavić
Predsednica Kosova Vjosa Osmani održala je konsultativni sastanak u vezi sa određivanjem datuma vanrednih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́.
  • 23.11.2022