Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorom Nemačke o važnosti nastavka dijaloga

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Nemačke Jornom Rodeom. Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj situaciji i važnosti nastavka dijaloga, saopšteno je iz MLS-a.
Rakić sa ambasadorom Nemačke o važnosti nastavka dijaloga
Jorn Rode i Goran Rakić na sastanku (Foto MLS)

U saopštenju MLS-a se ističe da je ministar Goran Rakić poželeo dobrodošlicu ambasadoru Jornu Rodeu i uspešan budući mandat, nakon čega je i predstavio aktivnosti ministarstva kao i strategije za podršku i pomoć lokalnim samoupravama na Kosovu.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj situaciji, „važnosti nastavka dijaloga, ekonomskom razvoju, podršci mladima kao i izazovima sa kojima su se Kosovo i Nemačka suočile tokom borbe sa pandemijom kovid-19“, napominje se u saopštenju.

Rakić je naveo da je Ministarstvo lokalne samouprave spremno da dosadašnju saradnju sa ambasadom Nemačke „koja je bila na visokom nivou, podigne na još višu lestvicu“.

Ambasador Rode zahvalio se ministru na dočeku i izrazio spremnost na buduću saradnju, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020