Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Sa sastanka (Foto MALS)

“Ministarstvo lokalne samouprave će u narednom periodu biti fokusirano i na strategije i projekte usmerene ka mladima, njihovim potrebama i prevazilaženju problema sa kojima se suočavaju”, istakao je Rakić.

Na kraju sastanka potvrđena je buduća saradnja koja će imati za cilj "da se obezbedi bolji život svih zajednica na Kosovu", navedeno je u saopštenju MALS-a.

Građanima je ujedno upućen apel da se pridržavaju propisanih mera, kako bi se što pre zaustavilo širenje koronavirusa.

Rakić i Bratu o napadima na srpske porodice

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Janom Bratuom, šefom misije OEBS-a i tom prilikom je potvrđen nastavak saradnje, saopšteno je iz MALS–a.

Na sastanku su Rakić i Bratu razgovarali o zajedničkom strateškom planu MALS-a i OEBS-a, aktivnostima, u oblasti sprovođenja zakona, rodne ravnopravnosti, pitanjima mladih i njihovom zapošljavanju, izgradnji demokratskog društva i saradnji sa nevladinim organizacijama.

Reči je bilo i o kontinuiranim napadima na imovinu i srpske porodice.

“Svaki vid napada, bez obzira o kojoj se zajednici radi, međunarodne organizacije i institucije treba javno da osude, a nadležni pronađu počinioce. Velika zahvalnost misiji OEBS-a i ambasadoru Bratuu koji to konstantno čine”, istakao je Rakić.

Na kraju sastanka ministar se zahvalio ambasadoru za nadgledanje izbornog procesa koji je prošao regularno, kao i preduzetim merama u cilju zaštite osoblja koji su bili uključeni u taj proces zbog koronavirusa, poručuju iz MALS-a.Ostale vesti

Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020
Pesnik sa Majevice pomaze obnovu crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu
Pesnik Slobodan Jović iz Lopara sa Majevice u Republici Srpskoj poklonio je novčani iznos nagrade „Pero despota Stefana Lazarevićaˮ za obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, saopšteno je iz Doma kulture.
  • 03.07.2020
MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020