Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Sa sastanka (Foto MALS)

“Ministarstvo lokalne samouprave će u narednom periodu biti fokusirano i na strategije i projekte usmerene ka mladima, njihovim potrebama i prevazilaženju problema sa kojima se suočavaju”, istakao je Rakić.

Na kraju sastanka potvrđena je buduća saradnja koja će imati za cilj "da se obezbedi bolji život svih zajednica na Kosovu", navedeno je u saopštenju MALS-a.

Građanima je ujedno upućen apel da se pridržavaju propisanih mera, kako bi se što pre zaustavilo širenje koronavirusa.

Rakić i Bratu o napadima na srpske porodice

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Janom Bratuom, šefom misije OEBS-a i tom prilikom je potvrđen nastavak saradnje, saopšteno je iz MALS–a.

Na sastanku su Rakić i Bratu razgovarali o zajedničkom strateškom planu MALS-a i OEBS-a, aktivnostima, u oblasti sprovođenja zakona, rodne ravnopravnosti, pitanjima mladih i njihovom zapošljavanju, izgradnji demokratskog društva i saradnji sa nevladinim organizacijama.

Reči je bilo i o kontinuiranim napadima na imovinu i srpske porodice.

“Svaki vid napada, bez obzira o kojoj se zajednici radi, međunarodne organizacije i institucije treba javno da osude, a nadležni pronađu počinioce. Velika zahvalnost misiji OEBS-a i ambasadoru Bratuu koji to konstantno čine”, istakao je Rakić.

Na kraju sastanka ministar se zahvalio ambasadoru za nadgledanje izbornog procesa koji je prošao regularno, kao i preduzetim merama u cilju zaštite osoblja koji su bili uključeni u taj proces zbog koronavirusa, poručuju iz MALS-a.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021