Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Sa sastanka (Foto MALS)

“Ministarstvo lokalne samouprave će u narednom periodu biti fokusirano i na strategije i projekte usmerene ka mladima, njihovim potrebama i prevazilaženju problema sa kojima se suočavaju”, istakao je Rakić.

Na kraju sastanka potvrđena je buduća saradnja koja će imati za cilj "da se obezbedi bolji život svih zajednica na Kosovu", navedeno je u saopštenju MALS-a.

Građanima je ujedno upućen apel da se pridržavaju propisanih mera, kako bi se što pre zaustavilo širenje koronavirusa.

Rakić i Bratu o napadima na srpske porodice

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Janom Bratuom, šefom misije OEBS-a i tom prilikom je potvrđen nastavak saradnje, saopšteno je iz MALS–a.

Na sastanku su Rakić i Bratu razgovarali o zajedničkom strateškom planu MALS-a i OEBS-a, aktivnostima, u oblasti sprovođenja zakona, rodne ravnopravnosti, pitanjima mladih i njihovom zapošljavanju, izgradnji demokratskog društva i saradnji sa nevladinim organizacijama.

Reči je bilo i o kontinuiranim napadima na imovinu i srpske porodice.

“Svaki vid napada, bez obzira o kojoj se zajednici radi, međunarodne organizacije i institucije treba javno da osude, a nadležni pronađu počinioce. Velika zahvalnost misiji OEBS-a i ambasadoru Bratuu koji to konstantno čine”, istakao je Rakić.

Na kraju sastanka ministar se zahvalio ambasadoru za nadgledanje izbornog procesa koji je prošao regularno, kao i preduzetim merama u cilju zaštite osoblja koji su bili uključeni u taj proces zbog koronavirusa, poručuju iz MALS-a.Ostale vesti

Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020