Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorima Nemačke i Italije

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom, kao i sa diplomatskim predstavnikom Nemačke u Prištini Kristijanom Heltom. 
Rakić sa ambasadorima Nemačke i Italije
Goran Rakić i Nikola Orlando (Foto MALS)

Nakon sastanka sa ambasadorom Orlandom, na kome je bilo reči aktulenim temama, ali i o koronavirusu, u saopštenju MALS-a dostavljenom medijima navodi se da su sagovornici tokom razgovora istakli spremnost za buduću saradnju, a najpre u borbi sa pandemijom kovida-19.

Orlando je čestitao Rakiću na preuzimanju novih dužnosti, dodaje se u saopštenju.

Rakić se nakon tog sastanka sreo i sa ambasadoraom Nemačke u Prištini Kristijanom Heltom sa kojim je razgovarao o orijentacijama nove Vlade, aktivnostima MALS-a i planu rada u narednom periodu, pandemiji koronavirusa i njenim posledicama koje su uticale na svakodnevni život ljudi, ekonomskom razvoju, političkoj situaciji i budućem nastavku dijaloga, zaključeno je u saopštenju.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021