Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorima Nemačke i Italije

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom, kao i sa diplomatskim predstavnikom Nemačke u Prištini Kristijanom Heltom. 
Rakić sa ambasadorima Nemačke i Italije
Goran Rakić i Nikola Orlando (Foto MALS)

Nakon sastanka sa ambasadorom Orlandom, na kome je bilo reči aktulenim temama, ali i o koronavirusu, u saopštenju MALS-a dostavljenom medijima navodi se da su sagovornici tokom razgovora istakli spremnost za buduću saradnju, a najpre u borbi sa pandemijom kovida-19.

Orlando je čestitao Rakiću na preuzimanju novih dužnosti, dodaje se u saopštenju.

Rakić se nakon tog sastanka sreo i sa ambasadoraom Nemačke u Prištini Kristijanom Heltom sa kojim je razgovarao o orijentacijama nove Vlade, aktivnostima MALS-a i planu rada u narednom periodu, pandemiji koronavirusa i njenim posledicama koje su uticale na svakodnevni život ljudi, ekonomskom razvoju, političkoj situaciji i budućem nastavku dijaloga, zaključeno je u saopštenju.Ostale vesti

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
  • 30.06.2020
Rakić sa ambasadorom Norveške o koronavirusu
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom sa kojim je razgovarao o efikasnijem upravljanju opštinama i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.06.2020
Kancelarija za KiM: Strahovlada Prištine

"Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost", navodi Kancelarija za KiM nakon privođenja dvojice srpskih mladića iz Lapljeg Sela na Gazimestanu.

  • 28.06.2020