Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske

Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorkom Finske Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Benceom. Na sastancima je bilo reči o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje, saopšteno je iz MLS-a.
Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske
Goran Rakić na sastanku sa anbasadorom Mađarske (Foto MLS)

Ministar lokalne samouprave Goran Rakić je sa ambasadorkom finske Piom Stjernval razgovarao o najčešćim „izazovima sa kojima se susreću lokalne samouprave i institucije koje se bave primenom vladavine prava“.

U saopštenju se ističe da su se zvaničnici složili da je „neophodno stvoriti povoljniji ekonomski ambijent kako bi mladi videli svoju budućnost i prosperitet u ovom regionu“.

Takođe, novoimenovani ambasador Mađarske na Kosovu Jožef Bence, posetio je danas Ministarstvo lokalne samouprave.

U razgovoru sa minstrom Goranom Rakićem konstatovana je potreba za bližom saradnjom, „kroz programe i projekte koji će doprineti boljitku života građana“.

Rakić je informisao ambasadora, „da je zatražio reakciju svih institucija u osudi učestalih napada na srpsko stanovništvo i imovin.

Ističe se da su se sagovornici složili da je potrebno uložiti sto više napora za intenziviranje ekonomske saradnje, „naročito nakon završetka pandemije kovid-19 u cilju oporavka“.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021