Vesti
Saopštenja

Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske

Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorkom Finske Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Benceom. Na sastancima je bilo reči o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje, saopšteno je iz MLS-a.
Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske
Goran Rakić na sastanku sa anbasadorom Mađarske (Foto MLS)

Ministar lokalne samouprave Goran Rakić je sa ambasadorkom finske Piom Stjernval razgovarao o najčešćim „izazovima sa kojima se susreću lokalne samouprave i institucije koje se bave primenom vladavine prava“.

U saopštenju se ističe da su se zvaničnici složili da je „neophodno stvoriti povoljniji ekonomski ambijent kako bi mladi videli svoju budućnost i prosperitet u ovom regionu“.

Takođe, novoimenovani ambasador Mađarske na Kosovu Jožef Bence, posetio je danas Ministarstvo lokalne samouprave.

U razgovoru sa minstrom Goranom Rakićem konstatovana je potreba za bližom saradnjom, „kroz programe i projekte koji će doprineti boljitku života građana“.

Rakić je informisao ambasadora, „da je zatražio reakciju svih institucija u osudi učestalih napada na srpsko stanovništvo i imovin.

Ističe se da su se sagovornici složili da je potrebno uložiti sto više napora za intenziviranje ekonomske saradnje, „naročito nakon završetka pandemije kovid-19 u cilju oporavka“.Ostale vesti

OEBS promoviše medijsku pismenost kod mladih

Misija OEBS-a završila je 30. oktobra svoje deseto i poslednje on-lajn predavanje o medijskoj i informacionoj pismenosti u digitalnom dobu za učenike osnovnih i srednjih škola na srpskom jeziku na Kosovu.

  • 31.10.2020
Ministarstvo zdravlja Kosova sutra o novim merama protiv kovida-19
“Komitet za procenu i koordinaciju epidemiološke situacije u vezi sa kovidom-19 sastaće se sutra da razmotri nove predloge Ministarstva zdravlja za primenu nekih mera, kako bi se sprečilo pogoršanje epidemiološke situacije”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Kosova koje je dostavljeno medijima.
  • 30.10.2020
Kfor: Izvedena vežba „Ujedinjeni odgovor“
Operacija koju je predvodio Nato, u partnerstvu sa policijom Kosova i misijom Evropske unije za vladavinu prava Euleksom, izvela je integrisanu vežbu bezbednosti kako bi obučila preko 300 učesnika u oblasti kontrole mase i suzbijanje nereda, navaodi se u saopštenju Kfora.
  • 30.10.2020
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
  • 30.10.2020
Pomoć EU privatnom sektoru i izgradnji obdaništa
U okviru podrške kosovskom privatnom sektoru, EU je dodelila 29 ugovora vrednih 10,8 miliona evra kako bi se poboljšale perspektive i mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi, žena i ugroženih grupa na Kosovu.
  • 30.10.2020
Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020