Vesti
Saopštenja

Rakić održao video sastanak sa gradonačelnicima

Ministarstvo lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom finansija organizovalo je sastanak sa gradonačelnicima na kome se razgovaralo o oblicima i mogućnostima finansiranja opština za 2021. godinu, navodi se u saopštenju MLS-a dostavljenom medijima. 
Rakić održao video sastanak sa gradonačelnicima
Video sastanak sa gradonačelnicima (Foto MLS)

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić je u razgovoru sa gradonačelnicima istakao punu podršku ministarstva u rešavanju problema sa kojima se lokalne samouprave susreću.

„Efikasne i efektivne lokalne samouprave sa načelima dobrog upravljanja, a sve u korist kvalitetnijeg života građana prioritet je ministarstva", naveo je Rakić.

On je naglasio da će MLS i u narednom periodu nastojati da bude u što bližem kontaktu sa opštinama i da će nalaziti načine da svakoj izađe u susret.

"Na sastanku su razmatrane neke od mogućnosti za finansiranje opština u narednoj godini, kao i planovi za neke nove aktivnosti koje će doprineti boljitku lokalnih samouprava", zaključuje se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovala i ministarka finansija, Hikmete Bajrami.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020