Vesti
Saopštenja

Rakić: Ministarstvo će podržati prioritetne projekte za nevećinske zajednice

Na sastanku koji je danas održan u Ministarstvu za zajednice i povratak sa poslanicima u Skupštini Кosova iz bošnjačke zajednice Duda Balje, romske Fadilj Gaši, goranske Adem Hodža, aškalijske Bekim Arifi i turske zajednice Enis Кerevan, dogovoreno je da neki od prioritetnih projekata za ove narode na Кosovu, koje Ministarstvo za zajednice i povratak u okviru svog mandata može da podrži, budu sprovedeni.

Rakić: Ministarstvo će podržati prioritetne projekte za nevećinske zajednice
Milan Rakić sa poslanicima u Skupštini Kosova iz nevećinskih zajednica(Foto Ministarstvo za zajednice i povratak)

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je na sastanku rekao da ministarstvo koristi sve svoje resurse da pomogne nevećinskim narodima, ali da na žalost oni nisu ni izbliza dovoljni jer je mnogo problema sa kojima se oni na Кosovu suočavaju.

”Za mene su svi narodi na Кosovu podjednako važni i obzirom da znam sa kakvim se sve poteškoćama suočavate, mogu da vam kažem da u instituciji koju vodim imate iskrenog partnera u rešavanju nekih od tih problema. Žalosno je što se smatra da je Ministarstvo za zajednice i povratak jedina instanca kada je pomoć nevećinskim narodima u pitanju. Mi hoćemo da pomognemo i danas vam kažem da će ta
pomoć biti usmerena na najprioritenije projekte”, rekao je Rakić.

Ministar je poslanicima preneo da će zajedno tražiti podršku drugih institucija kako bi sve ono što ministarstvo ne može da reši i pomogne bilo pomognuto i rešavano od strane ostalih nadležnih ministarstava.

”Nećemo imati lak posao u svemu tome ali ćemo biti uporni da status i životni standard našeg naroda podignemo na jedan viši nivo, jer smo se na to obavezali”, kazao je Rakić.

Predstavnici nevećinskih naroda su se zahvalili na prilici da razgovaraju o problemima koji su kako su istakli različite ali i zajedničke prirode i kazali da će se uz dogovor i intenzivniju saradnju rešavati.

Sastanci slični današnjem, dogovoreni su i za naredni period kakao bi se uz punu saradnju i koordinaciju donosile najbolje odluke u korist nevećinskih naroda na Кosovu.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022