Vesti
Saopštenja

Rakić i Sunjok o situaciji na Kosovu i pandemiji

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjokom sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu, pandemiji kovid-19 i ekonomskom oporavku nakon pandemije.
Rakić i Sunjok o situaciji na Kosovu i pandemiji
Tomaš Sunjok na sastanku sa Goranom Rakićem (Foto MLS)

Ministar Rakić je je poželeo dobrodošlicu i uspešan predstojeći mandate novom šefu Kancelarije EU na Kosovu, navedeno je u saopštenu MLS-a.

Takođe, Rakiće je upoznao ambasadora sa nadležnostima ministarstva, planom rada i aktivnostima.

Napominje se da je “obostrano istaknuta značajnost nastavka pregovora kao i sprovođenje svega dogovorenog”.

U saopštenju se ističe da je na sastanku bilo reči “o trenutnoj situaciji na Kosovu, pandemiji i ekonomskom oporavku nakon pandemije”.

Šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Sunjok potvrdio je da će i ubuduće nastaviti da pruža pomoć i podršku Kosovu “kako na centralnom tako i na lokalnom nivou”, zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020