Vesti
Saopštenja

Rakić i Stoltenberg o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se sa generalnim sekretarom Nato-a Jens Stoltenbergom. Glavna tema sastanka dvojice zvaničnka bila je bezbednosna situacija na Kosovu.

Rakić i Stoltenberg o bezbednosnoj situaciji na Kosovu
Detalj sa sastanka (Foto MZZP)

Kako se navodi u saopštenju, Rakić je tokom sastanka kazao da je današnji susret dobra poruka za srpsku i ostale manjinske zajednice na Kosovu.

Naglasio je da se u proteklom periodu na Kosovu desilo oko 70 napada na Srbe, njihovu imovinu, na imovinu i verske objekte Srpske pravoslavne crkve.

”Svaki vid ovakvih incidenata ukazuje na jasno usmerenu poruku protiv srpskog naroda da nisu dobrodošli i da povratnici nemaju šta da traže na svojim ognjištima”, istakao je Rakić.

On je dodao da veruje da zajednički rad i koordinacija mogu doprineti smirivanju situacije kada su u pitanju incidenti i naglasio da Kfor i u budućnosti "mora ostati garant mira i stabilnosti na Kosovu, kao i to da srpski narod visoko ceni odluku Nato-a da pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga ne dolaze na sever Kosova".Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021