Vesti
Saopštenja

Rakić i Popović o ekonomskom razvoju i prosperitetu mladih

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem. Razgovarali su o strategijama i idejama koje će biti fokusirane na ekonomski razvoj i prosperitet mladih.
Rakić i Popović o ekonomskom razvoju i prosperitetu mladih
Srđan Popović i Goran Rakić (Foto MLS)

U saopštenju MALS-a dostavljenom medijima ističe se da su Goran Rakić i Srđan Popović razgovarali o "jačanju saradnje i identifikaciji programa i projekata a sve u cilju podizanja institucionalnih kapaciteta lokalne samouprave. Takođe, bilo je reči i o strategijama i idejama koje će biti fokusirane na ekonomski razvoj i prosperitet mladih".

"Ministarstvo lokalne samouprave će nastaviti da pruža podršku i pomoć opštini Gračanica a sva buduća saradnja će biti usmerena na unapređenju kvaliteta života svih stanovnika ove lokalne samouprave", poručio je Rakić tokom sastanka.

Sagovornici su još jednom uputili apel svim građanima da poštuju i da se pridržavaju propisanih mera vezanih za kovid-19, zaključuje se u saopštenju.

Zanimljivo je da, iako su se sastali u zatvorenom prostoru, ni Rakić ni Popović danas nisu nosili maske, a juče su ih imali, čak i na otvorenom. (Fotografija u galeriji)

Dva funkcionera Srpske liste nastavljaju sa obraćanjem javnosti saopštenjima. Isto su učinili i nakon objavljivanja vesti da je na teritoriji opštine Gračanica registrovan prvi slučaj zaraze koronavirusom.Ostale vesti

Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020