Vesti
Saopštenja

Rakić i Popović o ekonomskom razvoju i prosperitetu mladih

Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem. Razgovarali su o strategijama i idejama koje će biti fokusirane na ekonomski razvoj i prosperitet mladih.
Rakić i Popović o ekonomskom razvoju i prosperitetu mladih
Srđan Popović i Goran Rakić (Foto MLS)

U saopštenju MALS-a dostavljenom medijima ističe se da su Goran Rakić i Srđan Popović razgovarali o "jačanju saradnje i identifikaciji programa i projekata a sve u cilju podizanja institucionalnih kapaciteta lokalne samouprave. Takođe, bilo je reči i o strategijama i idejama koje će biti fokusirane na ekonomski razvoj i prosperitet mladih".

"Ministarstvo lokalne samouprave će nastaviti da pruža podršku i pomoć opštini Gračanica a sva buduća saradnja će biti usmerena na unapređenju kvaliteta života svih stanovnika ove lokalne samouprave", poručio je Rakić tokom sastanka.

Sagovornici su još jednom uputili apel svim građanima da poštuju i da se pridržavaju propisanih mera vezanih za kovid-19, zaključuje se u saopštenju.

Zanimljivo je da, iako su se sastali u zatvorenom prostoru, ni Rakić ni Popović danas nisu nosili maske, a juče su ih imali, čak i na otvorenom. (Fotografija u galeriji)

Dva funkcionera Srpske liste nastavljaju sa obraćanjem javnosti saopštenjima. Isto su učinili i nakon objavljivanja vesti da je na teritoriji opštine Gračanica registrovan prvi slučaj zaraze koronavirusom.Ostale vesti

Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021
Omogućiti nesmetan rad novinarima
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja oduzimanja opreme i ometanja rada novinara koji su jutros izveštavali sa protesta u Severnoj Mitrovici i Zvečanu zbog akcije policije iz Prištine i poziva građane i policiju da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla. Postom na Fejsbuku pod naslovom "Albanski i srpski novinari napadnuti su na severu" oglasila se i Asocijacija novinara Kosova (ANK).
  • 13.10.2021
Eparhija raško-prizrenska poziva na smirivanje situacije
Povodom jutrošnje akcije Кosovske policije na severu Кosova i Metohije, pri čemu je  upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije, stoji u saopštenju.
  • 13.10.2021
Petković sa raseljenima o učešću na lokalnim izborima
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je Jagodinu i razgovarao sa raseljenim licima sa Kosova i Metohije privremeno smeštenim u ovom gradu i pozvao ih da uzmu učešće i glasaju na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.
  • 12.10.2021