Vesti
Saopštenja

Rakić i gradonačelnici upoznali predstavnike KFOR-a sa izgradnjom policijskih baza na severu

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i predsednici opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok razgovarali su o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova sa komnadntom KFOR-a Ferencom Kajarijem i komandatnom američke baze Bondstil Kristoferom Samulskim.
Rakić i gradonačelnici upoznali predstavnike KFOR-a sa izgradnjom policijskih baza na severu
Rakić i gradonačelnici sa predstavnicima KFOR-a (Foto MZZP)

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zajednice i povratak Vlade Kosova, na sastanku je konstatovano da je bezbednosna situacija u ovom području i dalje nestabilna, a predstavnici opština i ministar Rakić upoznali su čelnike NATO snaga na Kosovu sa izgradnjom policijskih baza u opštinama Zubin Potok i Leposavić.

“Nećemo dozvoliti nikakve provokacije niti od strane specijalnih kosovskih jedinica, niti od strane Kosovskih bezbednosnih snaga, jer se svakom njihovom jednostranom akcijom ugrožava mir i stabilnost”, istakli su tokom sastanka predsednik Srpske liste i ministar Goran Rakić i gradonačelnici četiri opštine na severu.

Oni su poručili da je u pitanju nelegalna gradnja baze kojom je, kako ističu, izvšena uzurpacija privatne i opštinske imovine od strane Specijalnih jedinica Kosovske policije u opštinama Zubin Potok i Leposavić.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja potvrdio je da kosovska policija već ima tri nove policijske baze za brzo delovanje na severu Kosova i da je još jedna u izgradnji.Ostale vesti

Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022
’’Zemljište koje se menja budzašto, nikada se neće povratiti’’
’’Povodom Odluke Skupštine opštine Gračanica od 28. septembra, da razmeni deo katastarske parcele od 17 hektara na obodu Gračanice za 18 ari zemljišta u kategoriji putne infrastrukture, na kom postoji važan strateški lokalni put u okviru stambene zone, Srpski nacionalni fiorum izražava najenergičnije protivljenje takvoj odluci", navodi se u saopštenju za medije iz ove organizacije.
  • 02.10.2022