Vesti
Saopštenja

Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona

Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Goran Rakić na sastanku sa Nikolasom Abotom (Foto MLS)

Takođe, bilo je reči i o ekonomskom oporavku, problemima i prioritetima lokalnih samouprava.

Rakić je je izrazio zabrinutost za učestale napade na srpsko stanovništvo i imovinu i zatražio reakciju svih relevantnih institucija „kako u osudi tako i u pronalaženju počinilaca“.

Sagovornici su govorili i o sporazumu iz Vašingtona, istakavši da je „nastavak dogovorenog prioritet“.

Rakić je takođe upoznao ambasadora sa preduzetim aktivnostima ministarstva i projektima koji se tiču opština.

Razgovaralo se i o predstojećim izborima za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica i Podujevo, te su se dvojica sagovornika složili da bi izbore u ove dve opštine trebalo održati "uz strogo poštovanje svih preporučenih mera u borbi sa pandemijom i u demokratskoj atmosferi".

 Ostale vesti

Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020
Rakić i Sunjog o aktuelnim temama i saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o aktuelnim temama i situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, saopšteno je iz MLS-a. 
  • 01.12.2020
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020