Vesti
Saopštenja

Radulović i Redžepi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu

Predsednik Udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović razgovarao je sa zamenicom premijera Kosova Emilijom Redžepi o položaju crnogorske zajednice, kao i o afirmaciji i integraciji Crnogoraca na Kosovu.
Radulović i Redžepi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu
Lazar Radulović i Emilija Redžepi (Foto Udruženje crnogoraca "Lovćen")

U saopštenju informativne službe Udruženja "Lovećen" napominje se da je predsednik ovog udruženja čestitao zamenici premijera Emiliji Redžepi na novoj funkciji.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o "položaju crnogorske zajednice, saglasili su se da se jako malo radi na afirmaciji i integraciji crnogoraca na Kosovu i da je vreme da se to promeni".

"Dogovorili smo se da će se ubrzo izgraditi plan delovanja gde će biti uključeno više ministarstava koji mogu doprineti afirmaciji i razvoju crnogorske zajednice na Kosovu, a stub plana i programa će biti kabinet premijera Kosova", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021