Vesti
Saopštenja

Radulović i Redžepi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu

Predsednik Udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović razgovarao je sa zamenicom premijera Kosova Emilijom Redžepi o položaju crnogorske zajednice, kao i o afirmaciji i integraciji Crnogoraca na Kosovu.
Radulović i Redžepi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu
Lazar Radulović i Emilija Redžepi (Foto Udruženje crnogoraca "Lovćen")

U saopštenju informativne službe Udruženja "Lovećen" napominje se da je predsednik ovog udruženja čestitao zamenici premijera Emiliji Redžepi na novoj funkciji.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o "položaju crnogorske zajednice, saglasili su se da se jako malo radi na afirmaciji i integraciji crnogoraca na Kosovu i da je vreme da se to promeni".

"Dogovorili smo se da će se ubrzo izgraditi plan delovanja gde će biti uključeno više ministarstava koji mogu doprineti afirmaciji i razvoju crnogorske zajednice na Kosovu, a stub plana i programa će biti kabinet premijera Kosova", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021

Sutra se obeležava Međunarodni dan slobode štampe. Članovi Društva novinara Kosova i Metohije, odnosno UNS-a, okupiće se sutra ispred instalacije Missing u Gračanici kako bi obeležili ovaj dan.

  • 02.05.2021